ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Από την 1η Απριλίου έως και τις 20 Απριλίου 2021, τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι 859, ένας ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός μολύνσεων

Ανησυχία από την ανοδική πορεία του αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊου αλλά και τους θανάτους

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, Νίκος Φαρμάκης, σε δηλώσεις στη «Σ», ανέφερε ότι ο αριθμός νοσηλευομένων με κορωνοϊό, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2021, στην κλινική covid είναι 55 ασθενείς και στη ΜΕΘ είναι 9 ασθενείς, ενώ δυστυχώς τις τελευταίες ώρες υπήρξαν τέσσερις θάνατοι

Η ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊου αλλά και οι θάνατοι λόγω κορωνοϊου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκαλεί ανησυχία στους Σερραίους.

Ο αριθμός των μολύνσεων σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ παρουσιάζεται να είναι αυξημένος τις πρώτες 20 μέρες του Απριλίου. Από την1η Απριλίου έως και την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι 859. Ένας ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός μολύνσεων και λαμβάνοντας υπόψην ότι παραμένουν ο δήμος Αμφίπολης για πέμπτη εβδομάδα, ο δήμος Σερρών για τρίτη εβδομάδα και ο δήμος Σιντικής πρώτη εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο και περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, η ανησυχία είναι μεγάλη. Μάλιστα η ανησυχία μεγάλωσε μετά και την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ ότι το ιικό πεδίο του covid-19 των αστικών λυμάτων στο δήμο Σερρών είναι επιβαρυμένο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ανησυχητική καθώς καθημερινά νοσηλεύεται σημαντικός αριθμός ασθενών με covid-19. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021, υπήρχαν 55 ασθενείς στην κλινική covid και 9 ασθενείς στη ΜΕΘ, ενώ υπήρξαν τις τελευταίες ώρες και τέσσερις θάνατοι νοσούντων, μέσης ηλικιακής ομάδας, τριών στη ΜΕΘ και ενός στην κλινική covid.

 Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, Νίκος Φαρμάκης, σε δηλώσεις στη «Σ», για την κατάσταση νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Σερρών, ανέφερε: «Δυστυχώς στο Νοσοκομείο δεν πάμε καλά, δυστυχώς έχουμε θανάτους. Στη ΜΕΘ έχουμε 9 νοσηλευόμενους, ενώ στην κλινική έχουμε 55 ασθενείς. Δυστυχώς, όπως προείπα τις τελευταίες ώρες είχαμε τέσσερις νεκρούς, τρεις από τη ΜΕΘ και ενός από την κλινική covid, οι οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Η ηλικία τους είναι από πενήντα, πενήντα και κάτι».

Αναφορικά με την ηλικία των ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Σερρών όπως είπε ο κ. Φαρμάκης είναι πλέον κάθε ηλικίας, από νεαρές ηλικίες έως και 90 χρονών ενώ αναφορικά με τους εμβολιασμούς δήλωσε ότι προχωρεί κανονικά διαδικασία. Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής, δήλωσε: «Υπάρχει πίεση στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, θα δούμε τι θα γίνει. Είχαμε τρεις θανάτους από τη ΜΕΘ, και ένα θάνατο από το τμήμα. Χάνουμε και νέα άτομα 50, 54 ετών. Χάνουμε και ανθρώπους νέους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε που οφείλεται η θνητότητα».

«Δυστυχώς δεν προσέχουμε. Δεν μπορεί να γίνονται κορωνοπάρτυ και να τους αφήνουν. Η κυβέρνηση σε αυτό το σημείο είναι απαράδεκτη», σημείωσε ο κ. Μπαλαξής.

Αναφερόμενος στην επάρκεια του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών, τόνισε: Με το προσωπικό που έχουμε προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Βοηθούμε όλα τα τμήματα, έχουμε την βοήθεια των ιδιωτών, είναι και αυτό μια ανάσα. Τα καταφέρνουμε», σημειώνοντας «Περιμένουμε τις προσλήψεις το επόμενο διάστημα».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com