ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ»

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για  τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών

 

Αναφορά της Αφροδίτης Σταμπουλή με θέμα την «Κυκλοφορία Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος»

 

Η βουλεύτρια Ν.Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ η Αφροδίτη Σταμπουλή κατέθεσε αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών,

και Οικονομικών με θέμα: Κυκλοφορία Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος, με αφορμή την επιστολή της Λέσχης Αυτοκινήτων Μοτοσυκλέτας Σερρών. Συγκεκριμέμα:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για  τους κ. Υπουργούς: Υποδομών και Μεταφορών – Οικονομικών

Θέμα: «Κυκλοφορία Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος».

H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών, και Οικονομικών το Υπόμνημα της Λέσχης Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλέτας Σερρών με θέμα «Κυκλοφορία Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος». Στο Υπόμνημα η ΛΑΜΣ διατυπώνει την άποψη ότι η  «απόφαση των Υπουργείων δίνει τέλος στην κατοχή χρήση και ενασχόληση με τα ιστορικά κλασσικά οχήματα», απόφαση που αφορά  20.000 οχήματα και σε σχέση με αυτά αναπτύσσονται πολλές δραστηριότητες. Τονίζεται ότι «η υπουργική απόφαση απαγορεύοντας την κίνηση αυτών των οχημάτων στους δρόμους παρά μόνο πάνω σε τρέιλερ και κίνησή τους μόνο σε αδειοδοτημένους αγώνες πρακτικά παύει όλες τις δραστηριότητες (…). Προφανώς η απόφαση είναι λανθασμένη γιατί εφαρμόζει σκληρότερα τον κανονισμό που ισχύει για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και μάλιστα με δρακόντεια μέτρα 1,500 ευρώ πρόστιμο για οποιαδήποτε κίνηση στον δρόμο». Ωστόσο γίνεται η παραδοχή ότι «υπήρξε κάποια κατάχρηση χρήσης των οχημάτων από κάποιους ιδιοκτήτες χωρίς αυτοσυγκράτηση» και κλείνοντας τονίζουν ότι «η συνεργασία με τις Ομοσπονδίες που εκδίδουν τις άδειες αυτών των οχημάτων και η συμβουλή τους και άποψη τους θα προστατεύσει τα συμφέροντα του κράτους αλλά πρώτα των πολιτών». Επισυνάπτεται το Υπόμνημα. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                                                                                         

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2017

Η καταθέτουσα Βουλεύτρια

Σταμπουλή Αφροδίτη.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ  ΣΕΡΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σχετικά με την υπουργική απόφαση της 28 Σεπτεμβρίου 2017 των υπουργείων Οικονομικών κ Υποδομών μεταφορών ,για την κυκλοφορία των οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος έχουμε τις παρακάτω σκέψεις και απόψεις.

Διαβάζοντας προσεκτικά την απόφαση, η άποψη μας είναι ότι η απόφαση των Υπουργείων δίνει τέλος στην κατοχή χρήση και ενασχόληση με τα ιστορικά κλασσικά οχήματα (αυτοκίνητα μοτοσυκλέτες και στρατιωτικού τύπου οχήματα ), ενασχόληση, χόμπι και διασκέδαση που αφορά χιλιάδες ανθρώπων στην χώρα. Πρέπει να σάς ενημερώσουμε ότι υπάρχουν περίπου 20,000 οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος με περίπου αντίστοιχους ιδιοκτήτες. Η αποκατάσταση αναπαλαίωση και διάσωση ιστορικών οχημάτων είναι μια πολύ διαδεδομένη ασχολία στην Ελλάδα πολλή δε περισσότερο στα Ευρωπαϊκά και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη έχει το άρωμα του πολιτισμού του ρομαντισμού και σίγουρα αποτελεί πολιτιστική δραστηριότητα με εκθέσεις ,καλλιστεία ,συναθροίσεις και αγώνες ακριβείας χωρίς το στίγμα της δύναμης και της ταχύτητας. Όλα αυτά κινούν βέβαια και μία βιοτεχνία εκατοντάδων ανθρώπων που αναπαλαιώνουν συντηρούν και επισκευάζουν αυτά τα οχήματα.

Η υπουργική απόφαση απαγορεύοντας την κίνηση αυτών των οχημάτων στους δρόμους παρά μόνο πάνω σε τρέιλερ και κίνησή τους μόνο σε αδειοδοτημένους αγώνες πρακτικά παύει όλες τις δραστηριότητες που εξηγήσαμε. Προφανώς η απόφαση είναι λανθασμένη γιατί εφαρμόζει σκληρότερα τον κανονισμό που ισχύει για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και μάλιστα με δρακόντεια μέτρα 1,500 ευρώ πρόστιμο για οποιαδήποτε κίνηση στον δρόμο.

Επειδή προφανώς υπήρξε κάποια κατάχρηση χρήσης των οχημάτων από κάποιους ιδιοκτήτες χωρίς αυτοσυγκράτηση ,αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για πλήρη απαγόρευση και στην κυριολεξία κατάργηση όλων των ιστορικών οχημάτων .Το μόνο που θα συμβεί είναι η πώληση όλων αυτών στο εξωτερικό με εξευτελιστικές τιμές και η οπισθοδρόμηση της χώρας πολιτιστικά. Σημειώνουμε ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα οχήματα αυτά προστατεύονται , κυκλοφορούν σχεδόν ελεύθερα παντού, δεν υπόκεινται σε φόρους και τεκμήρια παρά μόνο όσα είναι έως 40 ετών περνούν από ΚΤΕΟ. Θα μπορούσε το κράτος να επιβάλει τον αυστηρότερο έλεγχο ή την κυκλοφορία ορισμένων ημερών τον μήνα πού είναι απαραίτητες για την συντήρηση τους .

Νομίζουμε ότι η συνεργασία με τις Ομοσπονδίες που εκδίδουν τις άδειες αυτών των οχημάτων και η συμβουλή τους και άποψη τους θα προστατεύσει τα συμφέροντα του κράτους αλλά πρώτα των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*