ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΣ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕΣ

Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων και Σχολείων Καθημερινά αναφέρονται κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σερρών για την επικίνδυνη διασπορά του ιού Covid-19 στην Π.Ε Σερρών

Καθημερινά αναφέρονται κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία . Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τμήματα σχολείων καθώς και σχολικές μονάδες  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλείνουν προληπτικά καθώς έχουν εντοπιστεί μαθητές θετικοί στον κορωνοϊο .

Ο Στέλιος Ρίζος ,διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σερρών σε δηλώσεις στη « Σ», τόνισε : «Μετά από κρούσματα σε μαθητές των σχολείων μας και με αίσθημα ευθύνης για να προφυλάξουμε τους μαθητές μας ,τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους ‘αναστέλλεται η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, καθώς μαθητές τριών τμημάτων βρέθηκαν θετικοί στον covid-19. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία επτά τμημάτων, έξη  σε Λύκεια και ένα σε Γυμνάσιο. Τα σχολεία μας λειτουργούν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου».                                                                                               

 Αναφορικά με τα σχολεία της Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Σερρών, Γιάννης Καραβασίλης, δήλωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία ενός Νηπιαγωγείου, ενός δημοτικού σχολείου και τριών τμημάτων Σχολείων της πόλης των Σερρών

Επισημαίνεται ότι ο δήμος Σερρών και οι αρμόδιες υπηρεσίες στα σχολεία που έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα παρεμβαίνουν και προχωρούν σε  απολυμάνσεις.

Η ΕΛΜΕ Σερρών για την επικίνδυνη διασπορά του ιού Covid-19 στην Π.Ε Σερρών

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με την επικίνδυνη διασπορά του ιού Covid-19 στην Π.Ε Σερρών και την εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνεδρίασε και πήρε ομόφωνη απόφαση.

Η ομόφωνη απόφαση είναι η εξής  :

1.Να αιτηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Σερρών και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

2.Να αιτηθεί στους Δήμους της Π.Ε Σερρών τη χορήγηση επιπλέον μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς και επιπλέον αντισηπτικά.

3.Να προτείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλης της Π.Ε Σερρών για κάποιες ημέρες την επόμενη εβδομάδα και την απολύμανση των σχολικών κτιρίων.

4.Να αιτηθεί τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων test Covid-19 ανά 15 ημέρες στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία όπου διαπιστώνεται επιβεβαιωμένο κρούσμα.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.