ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ – ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ GALAXY HOTEL ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , Χρήστος Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις στη «Σ», ανέφερε ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, εκτός από αυτά που είναι ειδικού σκοπού

Αναστολή  λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου

Το ξενοδοχείο που παραμένει ανοικτό σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι το «Galaxy Hotel»,στην πλατεία Κρονίου στο κέντρο της πόλης των Σερρών

Επεκτείνοντας  τα περιοριστικά μέτρα η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, προχώρησε  στο κλείσιμο των ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια από τα μεσάνυχτα της 22ας Μαρτίου.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστάλθηκε η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη  ανακοινώθηκαν τα τουριστικά καταλύματα που η λειτουργία τους επιτρέπεται,, σύμφωνα με την παρ. 4 του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68).Τα καταλύματα αυτά- όπως  προβλέπεται και με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ  987/Β/22.3.20)- έχει κριθεί  ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού, (γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών, (ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο, (στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, (ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Επισημαίνεται ότι τα  ξενοδοχεία που  παραμένουν ανοικτά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αποφασίστηκε από τους  συλλόγους  των ξενοδόχων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανοικτά παραμένουν  ξενοδοχεία στο δήμο Σερρών και στο δήμο Σιντικής. Στο δήμο Σερρών τα ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούν πρόσφυγες- αιτούντες άσυλο και παραμένουν ανοικτά, είναι  τα εξής: «Κανέλλα» στην Ορεινή Σερρών, «Aetopetra» 19o χλμ Σερρών – Λαϊλιάς, «ALEXANDER» 5o χλμ Σερρών – Θεσσαλονίκης. Στο δήμο Σιντικής  τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες- αιτούντες άσυλο και Σώματα Ασφαλείας είναι τα εξής :«OLYMPIC» Παλατίδη 1, Σιδηρόκαστρο, «ΑΓΝΑΝΤΙΟ», Σιδηρόκαστρο, «RΕFANIDIS» Κάτω Πορόια και στο epaylis

Επίσης το ξενοδοχείο που παραμένει ανοικτό σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι το «Galaxy Hotel», στην πλατεία Κρονίου στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , Χρήστος Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις στη «Σ», αναφερόμενος στο κλείσιμο των ξενοδοχείων, τόνισε «Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Μαρτίου προς Δευτέρα 23 Μαρτίου, όλα τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, εκτός αυτά που είναι ειδικού σκοπού, δηλαδή αυτά σύμφωνα με την εγκύκλιο, δηλαδή αυτά που έχουν πρόσφυγες, σώματα ασφαλείας, νοσηλευτικό προσωπικό (που δεν έχουμε Σέρρες), και ένα  ξενοδοχείο σε όλο το νομό, που αυτό είναι το Galaxy που είναι στο κέντρο της πόλης των Σερρών»  

Αναφορικά με το τι σημαίνει για τους ξενοδόχους, αυτό το μέτρο της κυβέρνησης , τόνισε « Αυτό σημαίνει απώλεια εσόδων, εκατομμυρίων ευρώ, σε όλη την χώρα. Το ζητούμενο ήταν να κρατηθούν οι θέσει εργασίας, να μας καλύψει το θέμα του προσωπικού ,αφού καλύφθηκε το θέμα του προσωπικού θα κάνουμε υπομονή και θα πάμε όπως όλος ο κόσμος. Στα ξενοδοχεία μεγάλο έξοδο είναι το προσωπικό. Αφού καλύπτεται το προσωπικό.θα κάνουμε υπομονή και όταν ανοίξουμε με την ετοιμότητα που θα έχουμε θα αντεπεξέρθουμε»

«Η επανεκκίνηση θα είναι δύσκολη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ,για όλο τον κόσμο είναι .Σκοπός είναι να προστατευθεί ο κόσμος από την εξάπλωση του ιού», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.