ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Τελευταία με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών

Αναβολή στο θέμα για το αίτημα του Πανσερραϊκού για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων στην  Ομόνοιας

Αναβλήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών,  η συζήτηση για τη λήψη απόφασης του θέματος που αφορούσε την έγκριση της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ με θέμα το αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός περί παραχώρησης για χρήση έκτασης στην περιοχή του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, με 24 θέματα ημερήσιας διάταξης,  πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου 2020. Μάλιστα την συνεδρίαση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  οι Σερραίοι δημότες καθώς γινόταν  ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση  της .

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης,  στην έναρξη της συνεδρίασης παίρνοντας το λόγο ενημέρωσε το Σώμα για το αυτοκινητοδρόμιο, για τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για να γίνουν εκεί οι απαραίτητες εργασίες, σημειώνοντας ότι σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου  το θέμα του Αυτοκινητοδρομίου θα είναι θέμα ημερήσιας διάταξης, όπου θα συζητηθούν εκτενέστερα όλες οι απόψεις και προτάσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις της δημοτικής αρχής. 

Το θέμα που ξεχώρισε στη συνεδρίαση ήταν το θέμα που αφορούσε το αίτημα του ΝΓΣ. Πανσερραϊκός, με εισηγητή τον  πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ , Γιάννη Δεσποτίδη. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 53/2020 απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ με θέμα: ¨Αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός περί παραχώρησης για χρήση έκτασης στην περιοχή του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, ενημέρωση Δ.Σ. και λήψη απόφασης (εντός του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου), για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων», ήταν το θέμα. Ο κ. Δεσποτίδης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στο αίτημα του ΜΓ.Σ. Πανσερραϊκός, παρουσίασε τους όρους που θέτει ο ΟΠΑΚΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει  η  παραχώρηση και κάλεσε το Σώμα να εναρμοστεί με την θετική ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΟΠΑΚΠΑ .                                                                                          Επισημαίνεται ότι παρόμοιο αίτημα είχε καταθέσει δύο φορές ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, τα προηγούμενα χρόνια, κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του Πέτρου Αγγελίδη, και δεν είχε περάσει θετικά από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών. 

Ο κ. Χρυσάφης λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι θα ήθελε να προστεθούν άλλοι δυο όροι, έτσι ώστε να είναι πιο  « δεμένη»  η πρόταση, τονίζοντας ότι με την παράχωση της έκτασης, μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα κάνει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, είναι η κατασκευή  γηπέδου ποδοσφαίρου, έτσι θα μπορέσει να αποδεσμευθεί  το δημοτικό γήπεδο που υπάρχει στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών, θα φύγει από κει και θα μπορέσει η δημοτική αρχή να αναπτύξει το κεντρικό πάρκο όπως πρέπει  για να το χαρούν οι Σερραίοι πολίτες .

Η παρέμβαση του κ. Χρυσάφη και η αναφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Βασίλη  Κατιρτζόγλου ότι είναι εκεί ο αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πνασερραικός, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Η αντιπολίτευση και δη οι επικεφαλής της, διαμαρτυρήθηκαν και κατηγόρησαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, Βασίλη Κατιρτζόγλου για λάθη στην διαδικασία λειτουργίας  της συνεδρίασης. Επισημαίνεται ότι πριν την παρέμβαση του δημάρχου Σερρών η Αριάδνη Παπαφωτίου και ο Παύλος Φαρμάκης είχαν θέσει ζήτημα αναβολής  της συζήτησης του θέματος .                                                                 Παίρνοντας το λόγο οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης , ο Στέφανος Φωτιάδης, ο Θεόδωρος Αραμπατζής, Η Αριάδνη Παπαφωτίου, ο Αντώνης Γεωργούλας και ο Παύλος Φαρμάκης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν την αναβολή του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα πρέπει να  αποτελέσει αντικείμενο μιας ειδικής συνεδρίασης  καθώς ο φάκελος που συνοδεύει το αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός  δεν είναι πλήρης. Είναι ελλιπής, ναι  μεν έχει απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΚΠΑ, αλλά δεν έχει απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Σερρών, δεν έχει αναλυτικά τι κατασκευές θα γίνουν και πως δεν έχει έγγραφα και εισηγήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου, σημειώνοντας ότι ο φάκελος περιλαμβάνει μόνο προθέσεις.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν έγινε δεκτή η πρόταση της αντιπολίτευσης που ήταν σύσσωμη υπέρ της αναβολής της συζήτησης του θέματος και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Με 21 ψήφους υπέρ της αναβολής της συζήτησης του θέματος και 18 κατά, αναβλήθηκε η συζήτηση για επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Επισημαίνεται η θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Βασίλη Χρυσανθίδη, ο οποίος ψήφισε θετικά στο αίτημα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΚΠΑ, ενώ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε υπέρ της αναβολής λέγοντας ότι δεν υπάρχει στο φάκελο  η γνωμοδότηση του Τοπικού συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σερρών, υποστηρίζοντας ότι  και αν το συζητούσαμε το θέμα και παίρναμε την απόφαση θα την απέρριπτε η αποκεντρωμένη.

Η δημοτική αρχή έκανε λόγο για προσχήματα αυτά που ανέφεραν τα μέλη της αντιπολίτευσης καλώντας τους να σκεφτούν τι θα απαντήσουν στους Σερραίους και στον Πανσερραϊκο, επισημαίνοντας ότι είναι μια χρυσή προοπτική να φύγει από το Κεντρικό πάρκο το  γήπεδο, ευκαιρία για να αναπτυχτεί το κεντρικό Πάρκο, μετά από πολλά χρόνια,  όπως αρμόζει στους Σερραίους δημότες.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτα Καλώτα και Γεώργιος Δούκας.

Το δημοτικό συμβούλιο Σερρών αποφάσισε οι επόμενες συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ, τηρώντας όλα μέτρα ασφαλείας  έως ότου επιτρέψουν όλα στην κανονικότητα.
Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.