ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΡΥΣΑΦΗ

Σε πανηγυρικό χαρακτήρα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort &Spa.  

«Αλλαγή φρουράς» στο δήμο Σερρών …Ορκίσθηκε ο δήμαρχος, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Της ορκωμοσίας προηγήθηκε Ακολουθία και Αγιασμός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτη κ. Θεολόγου πλαισιωμένου υπό πλειάδα ιερέων

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη και των μελών του δημοτικού συμβουλίου  Σερρών αλλά και των  συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Σερρών, το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort &Spa.  

Ο  νέος δήμαρχος  Σερρών,  Αλέξανδρος Χρυσάφης, ιδιαίτερα συγκινημένος, κατά την ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία επανέλαβε την αποφασιστικότητα που τον διακατέχει να εργαστεί σκληρά, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του,προκειμένου να εκπληρώσουν το «βαρύ ηθικό συμβόλαιο» της νέας Δημοτικής Αρχής με τους Σερραίους πολίτες.

Της ορκωμοσίας προηγήθηκε Ακολουθία και Αγιασμός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου πλαισιωμένου υπό πλειάδα ιερέων. Ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος  Χρυσάφης και η πλειονότητα των δημοτικών και τοπικών συμβούλων έδωσαν θρησκευτικό όρκο (Επί του Ευαγγελίου και αγγίζοντας ο ένας τον άλλον) ενώ τρεις δημοτικοί σύμβουλοι  έδωσαν πολιτικό όρκο (στην τιμή και τη συνείδηση τους ).

 Ο νέος δήμαρχος Σερρών  τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται η περίοδος των υποσχέσεων και πλέον έφθασε η ώρα της πράξης και του έργου, ανέφερε «Αποτελεί καθήκον  όλων μας απέναντι στις προσδοκίες των πολιτών να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που του αρμόζει. Θέλουμε και οφείλουμε να πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε. Και σε αυτό το ταξίδι δεν περισσεύει κανείς»

Αναφερόμενος στην φιλοσοφία που θα τον διακατέχει στην τετραετή θητεία του, δε δίστασε να ομολογήσει ότι δεν διακατέχεται από «την ψευδαίσθηση ότι ο αγώνας που θα δώσουμε είναι εύκολος. Ξέρω ότι υπάρχει πολλή ανηφόρα. Η Ιθάκη μας που δεν είναι άλλη από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και θεμάτων των Σερραίων δημοτών είναι μακριά και το ταξίδι γεμάτο σειρήνες και κύκλωπες. Γνωρίζω ότι στη διάρκεια αυτής της πορείας θα υπάρξουν αντιδράσεις και αντιστάσεις. Είμαι αποφασισμένος να τα αντιμετωπίσω όλα και κυρίως είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω ένα αξιακό σύστημα που διδάχτηκα από τους γονείς μου, το οποίο δεν υιοθετεί τη φράση ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά είναι ένα αξιακό σύστημα που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι τα μέσα που χρησιμοποιείς δίνουν αξία στους κόπο σου. Και είμαι αποφασισμένος με τη βοήθεια του Θεού αυτήν τη φιλοσοφία να εφαρμόσω».

Ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή έρχεται να κτίσει πάνω σε όλα αυτά που έχουν γίνει και όχι να γκρεμίσει, δήλωσε «Η νέα δημοτική αρχή έρχεται να συνεχίσει τα σωστά και χρήσιμα που έχουν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια για να προσθέσει και όχι να διαγράψει. Έρχεται να συνθέσει και όχι να διαιρέσει. Να κάνει πράξη όλα όσα απαιτούν οι Σερραίοι πολίτες και οι συνδημότες μας απαιτούν συνέργειες συναίνεσης. Συνεργασίες απαιτούν. Συμμαχίες. Φίλες και φίλοι έφτασε η ώρα να συμμαχήσουμε για τις Σέρρες μόνο ενωμένοι όχι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το πολιτικό δυναμικό του. Ήρθε η ώρα ενωμένος αυτός ο τόπος να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά».

Ο κ. Χρυσάφης  εστιάζοντας  και στο ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργείται με την παρουσία δύο Σερραίων βουλευτών στο νέο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή αλλά και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινής Αραμπατζή, εξήρε και τις ικανότητες του συνόλου του νέου πολιτικού στελεχιακού δυναμικού, σε κεντρικό, περιφερειακό, αυτοδιοικητικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο. «Αυτό το κράμα των άξιων και ικανών ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη συνταγή επιτυχίας. Συντεταγμένα, συντονισμένα με ένα συνολικό όραμα και σχέδιο μπορούμε να καταστήσουμε πρωταγωνιστή και πρωτοπόρο έναν ευλογημένο τόπο, που δυστυχώς έχει υποστεί πολλές ήττες στο παρελθόν και επειδή στους Σερραίους αξίζουν μόνο νίκες πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξει πως μία ομάδα όλων αυτών των ανθρώπων που αναφέρθηκαν μπορεί να κάνει θαύματα για τον τόπο της και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε πρώτα από όλα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης  εγγυήθηκε την επίδειξη σεβασμού προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, και επισήμανε  « Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ιερός και πολύτιμος,γιατί διορθώνει και προστατεύει τη συνολική πορεία Δημοτικής Αρχή. Αυτό απαιτεί μία διαρκή ωρίμανση όλων των θεμάτων προτού έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο και αυτή την ωρίμανση, τη συζήτηση, την επεξεργασία, την οφείλουμε σε όλες τις παρατάξεις που συνθέτουν το νέο δημοτικό σχήμα, γιατί έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε την αποτελεσματική λειτουργία ενός υγιούς δημοτικού συμβουλίου. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω τις άγονες αντιπαραθέσεις και την άσκοπη σπατάλη δυνάμεων που διοχετεύουν την αυτοδιοικητική ενέργεια προς λάθος κατεύθυνση. Τα πολλά μυαλά φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα από τα λίγα και οι πολλές καλόπιστες προσεγγίσεις σίγουρα θα αναδείξουν την πιο χρήσιμη για τους πολίτες. Θέλουμε μία γόνιμη ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με όλες τις παρατάξεις. Μόνο έτσι θα υπηρετηθεί αποτελεσματικά το όραμά μας για το αύριο. Αυτό είναι το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε να γίνουν Σέρρες αντάξιες των Σερραίων».

Όπως ανέφερε η  ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου σηματοδοτεί για τον ίδιο την έναρξη μιας πορείας ανάταξης για το δήμο Σερρών. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να μετατρέψουμε μαζί σας τις Σέρρες σε ένα τόπο που θα αξίζει να επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι. Ναι οι Σέρρες μπορούν να γίνουν μία έξυπνη λειτουργική και όμορφη πόλη. Ναι μπορούν να γίνουν τόπος φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, την ίδια την κοινωνία μας. Οι  Σέρρες έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που απαιτούνται ώστε να καταστούν ένας Δήμος με ισχυρή ταυτότητα», τόνισε ο κ. Χρυσάφης περιγράφοντας το Δήμο που οραματίζεται σημειώνοντας  ότι θα χαρακτηρίζεται από χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, φιλικότητα και αποτελεσματικότητα για το δημότη. Τέλος αναφερόμενος στον πυρήνα της φιλοσοφίας της θητείας του ως δημάρχου ,δήλωσε ότι εμπεριέχεται στον όρκο που έδωσε για τίμια και ευσυνείδητη επιτέλεση των καθηκόντων του. «Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση σε αυτό. Θα σταθώ συνειδητά απέναντι στη στασιμότητα και στην αναποτελεσματικότητα. Θα είμαι αμείλικτος σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς και συμπεριφορών που δεν συνάδουν, δεν εξυπηρετούν, το δημόσιο συμφέρον. Θα χω μηδενική ανοχή σε πρακτικές που σηματοδοτούν κακώς κείμενα του χθες και νοοτροπία παρελθόντος που κράτησαν το δήμο, τους πολίτες δέσμιους και αιχμαλώτους. Είμαι αποφασισμένος να διορθώσω και να ανατρέψω ότι θεωρώ ότι δεν είναι χρήσιμο για το κοινό συμφέρον. Είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω και να εργαστώ σκληρά, να υπερβώ τον εαυτό μου για το κοινωνικό συμφέρον, για την πρόοδο του τόπου μας ενάντια σε άσκοπες αντιπαραθέσεις και ματαιοδοξίες. Το ίδιο ζητώ από όλους τους συνεργάτες. Είναι πλέον ομόφωνο και πανσερραϊκό αίτημα. Ένα αίτημα των πολιτών προς όλο το δημοτικό συμβούλιο, προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλες τις παρατάξεις, προς όλους εμάς που θα διαχειριστούμε όποια θέση ευθύνης και εξουσίας τα επόμενα χρόνια.

Οι Σέρρες μας καλούν. Το παρόν απαιτεί. Το μέλλον προκαλεί. Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως ζητώντας προσήλωση σε εντιμότητα, ειλικρίνεια, σχέδιο και σκληρή δουλειά», κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 Δήμητρα Mετόκη metoki 63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.