ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του τριημέρου και της Καθαράς Δευτέρας, λόγω κορονοϊού, αποφάσισαν ομόφωνα οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην γίνουν εκδηλώσεις σε κανέναν δήμο το τριήμερο

«Η στόχευση της ΚΥΑ είναι να μην γίνονται συναθροίσεις πολλών ατόμων για να μην διευκολυνθεί η εξάπλωση του ιού. Άρα το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι» σημείωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης

Την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του τριημέρου και της Καθαράς Δευτέρας αποφάσισαν ομόφωνα οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημαρχείο Σερρών μετά από  πρόσκληση του δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης και Ηράκλειας, Γιώργος Κουτσάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Σερρών, Σωτηρία Πάνου, η πρόεδρος  της ΚΕΔΗΣ, Χρυσάνθη Παλάζη και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Σιντικής, Τρύφωνας Μηλιάδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Σιντικής.

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφέρθηκε στο λόγο που προσκάλεσε τους συναδέλφους του στη σύσκεψη. Όπως τόνισε μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοιού και στην χώρα μας, έχει εκδοθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για τις αποκριές, καθώς και μια εγκύκλιος για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, λόγω του κινδύνου για την δημόσια υγεία και εισηγήθηκε να έχουν μια κοινή θέση. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και των άλλων δημάρχων για το θέμα. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση όλων των συμμετεχόντων, η οποία ήταν η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων αποκριάτικων και Καθαράς Δευτέρας.

Αναφερόμενος στην απόφαση της σύσκεψης ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, τόνισε: «Στη σύσκεψη, όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, συζητήσαμε το περιεχόμενο της ΚΥΑ που μας έχει κοινοποιηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αναφέρεται στην ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων και πριν από λίγο μας ήρθε συμπληρωματικό ΦΕΚ που αναφέρεται και στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας. Όλες λοιπόν οι εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα είτε το Σαββατοκύριακο είτε την Καθαρά Δευτέρα, είτε διοργανώνουν οι δήμοι,είτε συνδιοργανώνουν οι δήμοι, είτε παρέχουν τον χώρο, αυτές εκδηλώσεις ματαιώνονται, γιατί αυτό που κυριαρχεί και είναι πρωτεύον για όλους μας είναι η δημόσια υγεία. Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου, σας θυμίζω ότι πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε η πράξη του νομοθετικού περιεχομένου που δίνει το πλαίσιο ακριβώς της αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης,έχουμε μια έκτακτη κατάσταση. Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, όλα αυτά είναι προληπτικές κινήσεις οι οποίες γίνονται για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις σε κανέναν δήμο για αυτό το τριήμερο».

Αναφορικά με τις διοργανώσεις των εκδηλώσεων από τους πολιτιστικούς συλλόγους, ο κ. Χρυσάφης, δήλωσε: «Εκεί που συμμετέχει ο δήμος δεν θα γίνουν εκδηλώσεις, από κει και πέρα η προτροπή μας προς τους συλλόγους είναι να ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία, να μην γίνουν οι εκδηλώσεις, να ματαιωθούν. Η στόχευση της ΚΥΑ είναι να μην γίνονται συναθροίσεις πολλών ατόμων για να μην διευκολυνθεί η εξάπλωση του ιού. Άρα το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.