ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ»

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Γάτσιος ανέδειξε το θέμα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, το βράδυ της Τετάρτης,29 Αυγούστου 2018

 

Άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων στο αγρόκτημα Ορεινής ζητούν οι κάτοικοι της

 

«Οι πατατατοπαραγωγοί αδυνατούν να πάνε στα χωράφια τους ,λόγω της άθλιας κατάστασης  των αγροτικών δρόμων» ανέφερε ο Αθανάσιος Γάτσιος

 

«Οι πατατατοπαραγωγοί αδυνατούν να πάνε στα χωράφια τους,λόγω της άθλιας κατάστασης των αγροτικών δρόμων» ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών ,Αθανάσιος Γάτσιος και ζήτησε από την δημοτική αρχή να μεριμνήσει  με τις υπηρεσίες της για την άμεση αποκατάσταση του αγροτικού οδοστρώματος για να μπορέσουν οι αγρότες της περιοχής να εξυπηρετηθούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Γάτσιος ανέδειξε το θέμα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, το βράδυ της Τετάρτης,29 Αυγούστου 2018. Όπως τόνισε το αγρόκτημα της Ορεινής βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από το χωριό,εκεί υπάρχει ένα οροπέδιο που κατά κυρίως γίνεται η καλλιέργεια της πατάτας. Όλο το καλοκαίρι οι αγρότες προχωρούν σε κακοτράχαλους, δύσβατους έως απροσπέραστους δρόμους, μάλιστα  χρησιμοποιούν δρόμους μακρύτερους για να φτάσουν στα χωράφια τους. Μέχρι τώρα δεν είχαν φορτία αλλά από τα μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η συγκομιδή της πατάτας ,θα μεταφέρουν καθημερινά 5-7 τόνους προϊόντα, με αυτό το φορτίο δεν θα μπορέσουν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους από τους υπάρχοντες δρόμους λόγω της άθλιας κατάσταση τους, για αυτό ζητούν να μεριμνήσει ο δήμος και οι δρόμοι να αποκατασταθούν και να γίνουν βατοί. .

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος απάντησε ότι ήδη ένας  υπάλληλος του δήμου ασχολείται με την αποκατάσταση του δρόμου και θα απασχοληθεί περίπου  ένα δεκαήμερο. Ο κ. Γάτσιος επεσήμανε ότι με ένα υπάλληλο δεν μπορεί να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι  κατοίκοι της Ορεινής αναφέρουν ότι ο δήμος Σερρών από την Ορεινή εισπράττει αρκετά χρήματα (από Ξύλα, εκμισθώσεις αγροκτημάτων , φωτοβολταικά) ,περίπου 50χιλιάδες ευρώ, επισημαίνοντας ότι από κανένα χωριό δεν εισπράττει τόσα χρήματα. «Παρόλα αυτά  οι κάτοικοι δεν βλέπουν να μεριμνά ο δήμος για τις ανάγκες τους», σημείωσε ο κ. Γάτσιος .

Όπως ανέφερε ο κ. Γάτσιος  ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τους δρόμους για να μεταφέρουν οι αγρότες τα προϊόντα τους. Μάλιστα  οι κάτοικοι της Ορεινής έφτασαν στο σημείο, όπως είπε ο κ. Γάτσιος, να ζητήσουν να τους απαντήσει ο δήμος αν μπορεί ή  δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε αυτοί θα βρουν τρόπο, αλλά ο δήμος Σερρών να μην τους ξαναζητήσει φόρους.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.