ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ

Από την  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Εμμανουήλ Παππά την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

21ος Αγώνας Δρόμου επί Δημοσίας οδού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Εμμανούηλ Παππά

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το  Δήμο Εμμανουήλ Παππά και σύμφωνα με το καλεντάρι της. προκηρύσσει τον 21ο Αγώνα Δρόμου επί δημοσίας οδού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του ομώνυμου ήρωα του 1821 . Τις εκδηλώσεις θα τομήσει με την παρουσία του ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος,

Παράλληλα θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας δρόμου 1.200 μ. για μαθητές και μαθήτριες, (γεννηθέντες το 2008 και έπειτα) . Η αφετηρία θα είναι  το 15.800 χλμ. Της κύριας διαδρομής και θα πραγματοποιηθεί στις 11.15 π,μ,

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2019, με τους παρακάτω όρους:

1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

2. ΑΦΕΤΗΡΙΑ:  Ανδριάντα Εμ. Παππά – Πλατεία Ελευθερίας Σερρών

3.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜ0Σ:  Ανδριάντα Εμ. Παππά Τοπικής Κοινότητας Εμ. Παππά

4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πλατεία Ελευθερίας Σερρών – Μαραγκουδάκη – Αλ. Παναγούλη –Ορφέως – Εθνικής Αντίστασης – Δ. Mαρούλη – Αγ. Ιωάννης – Επτάμυλοι – Παραπλευρη Οδός  Εθνικής Σερρών/Δράμας – Ν. Σούλι – Αγιο Πνεύμα -Εμ. Παππάς..

5. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 17.000μ.

6. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: Σέρρες 60μ – Ν.Σούλι 156μ. – Αγ. Πνευμα 314μ – Εμ. Παππάς 252 μ.

7. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:45 π.μ.

8. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν οι αθλητές-τριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ. καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές – τριες.

9. ΗΛΙΚΙΕΣ:.0ι γεννηθέντες το έτος 2002 και μεγαλύτεροι.

10.  ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 1200 μ. για μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων (γεννηθέντες 2008 και μικρότεροι). Η αφετηρία θα είναι στο 15.80ο χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα των 17000 μ( μετά το Α. Πνεύμα προς Ε. Παππά όπου θα υπάρχει σχετική ένδειξη) με ώρα εκκίνησης την 11:15 π.μ. Οι συμμετοχές θα γίνονται επί τόπου 30 λεπτά πριν την εκκίνηση.

11. ΕΠΑΘΛΑ: Στον πρώτο νικητή – τρια κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, χρυσό μετάλλιο & δίπλωμα

Στον δεύτερο νικητή-τρια αργυρό μετάλλιο & δίπλωμα.

Στον τρίτο νικητή-τρια χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

12. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες.

13. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, ιατρού και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Σερρών, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό.τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Οι αθλητές με δελτίο ΣΕΓΑΣ θα αγωνισθούν προσκομίζοντας το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας θεωρημένη από καρδιολόγο όπως ο νόμος ορίζει.

Για τους ανεξάρτητους αθλητές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

14 . ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕTOΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών -τριών που θα πάρουν μέρος στον αγώνα των 17.000μ. θα γίνονται στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών 1 ώρα και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.

15. ΓΕΝΙΚΑ

Α).  Σταθμοί με νερά θα υπάρχουν σε κάθε τοπική κοινότητα

Β).  Στην αφετηρία (Σέρρες) θα υπάρχει όχημα για την μεταφορά του ιματισμού των αθλητών – τριών στον τερματισμό.

Γ).  Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων κοινότητας.

Δ).  Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι αθλητές θα μετακινηθούν στην αφετηρία για την παραλαβή των Ι.Χ.  τους με λεωφορεία του Δήμου.