ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών παρουσία των Δικαστών του Πρωτοδικείου Σερρών, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και  των δικαστικών υπαλλήλων.  

 

Αγιασμός τελέσθηκε χθες ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς

 

Οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου των Σερρών, κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Σερρών όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

 

Με τις ευχές και την ευλογία της εκκλησίας ξεκίνησε η νέα δικαστική χρονιά . Αγιασμός τελέσθηκε χθες το πρωί, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς. Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, παρουσία των Δικαστών του Πρωτοδικείου Σερρών, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και  των δικαστικών υπαλλήλων.  

Οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου των Σερρών,  κατέκλυσαν την  αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Σερρών  όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

 Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος , προσερχόμενος στην αίθουσα για τον αγιασμό σε δηλώσεις στη «Σ» ανέφερε «Όταν έρχομαι εδώ στο δικαστήριο αναρωτιέμαι ποια θα είναι η καλύτερη ευχή . Να έχουν πολλές υποθέσεις ή να μην έχουν. Η ευχή είναι να αποδίδεται η δικαιοσύνη κατά τρόπον άψογον και φιλάνθρωπον διότι οι μέρες είναι δύσκολες και οι δικαστικοί, οι διάκονοι της Θέμιδος καλούνται να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο βάρος . Για αυτό τους περιβάλουμε με όλη μας την στοργή, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Η δικαιοσύνη είναι ψηλά στην πατρίδα μας και αυτό είναι ένα ευτύχημα και μία ευλογία πραγματική. Για αυτό λοιπόν τον αγώνα τους, τους συνοδεύουμε με την αγάπη μας ,την τιμή και τον σεβασμό μας» .

Αναφερόμενος στην ημέρα ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος , μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας , δήλωσε «  Σήμερα έχουμε τον αγιασμό για την νέα δικαστική χρονιά ,ξεκινάει ομαλά, προερχόμαστε από αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενός έτους . Ελπίζω να λυθούν αρκετά προβλήματα αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για την επίλυση των προβλημάτων. Από κει και πέρα η δικηγορία περνά δυσκολίες .τα προβλήματα είναι πάρα πολλά όπως όλων των ελλήνων . Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε τα ίδια  προβλήματα όπως στο παρελθόν»

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συνεπικουρούμενος από ιερείς της ιεράς Μητρόπολης πραγματοποίησε την τελετή του Αγιασμού . Δίνοντας τις ευχές του στους παρευρισκόμενους επεσήμανε  ότι η  δικαιοσύνη αποτελεί ίσως το ισχυρότερο  καταφύγιο του  χειμαζόμενου λαού και  ευχήθηκε  οι δικαστές και οι δικηγόροι στην δύσκολη αποστολή να έχουν κουράγιο, υπομονή, δύναμη φώτιση.

«Θα ήθελα να ευχηθώ την εξ ύψους βοήθεια  και φωτισμό και ενίσχυση εις το υψηλό έργο σας, το οποίο περιβάλουμε ως εκκλησία με πολύ στοργή, με πολύ εμπιστοσύνη και με πολύ προσευχή. Και αυτές τις μέρες της κρίσεως ,η δικαιοσύνη για τον λαό μας και μάλιστα για τον χειμαζόμενο λαό μας ίσως είναι από τα ισχυρότερα καταφύγια του . Η δικαιοσύνη ,η απόδοση της δικαιοσύνης κάνει τα έθνη να μεγαλουργούν  και να βαίνουν σε ένα επίπεδο υψηλότερο . Εύχομαι να έχετε και το κουράγιο και τη δύναμη και την υπομονή και τον φωτισμό έτσι ώστε να εκτελείται κατά τον καλύτερο και δικαιότερο τρόπο το υψηλό έργο το οποίο σας ανέθεσε η ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε και το όνομα του έθνους να μεγαλύτερε και ο λαός μας να αισθάνεται βέβαιος ότι έχει ως καταφύγιο του δικαίους λειτουργούς της Θέμιδος οι οποίοι μπορούν να τον προστατεύσουν από αυθαιρεσίες, από αδικίες και από όλα αυτά που δυστυχώς συναντιούνται στην ανθρώπινη ζωή. Καλή αρχή . Ο θεός να σας φωτίζει να σας αγιάζει να σας ευλογεί» τόνισε ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος.

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού τους παρευρισκόμενους περίμενε ένας πλούσιος μπουφές με πλούσια εδέσματα, αλμυρά και γλυκά.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*