ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Οι κυρίες μέλη του δ.σ. του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, υποδέχθηκαν με χαρά και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τους μαθητές-χορευτές μετά το «διάλειμμα» για τον καθιερωμένο αγιασμό

Αγιασμός για τη νέα Λυκειακή χρονιά στο Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών

Συνεχίζονται οι δράσεις και θα λειτουργήσουν τμήματα, όπως κάθε χρόνο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα,όλων των ηλικιών, τμήμα προνηπίων, τμήματα παιδιών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων

Με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και τις ευχές της εκκλησίας ξεκίνησε η νέα Λυκειακή χρονιά στο Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών. Η διοίκηση του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών υποδέχθηκε στην φιλόξενη αίθουσα του, τους μικρούς και μεγάλους  χορευτές το πρωινό της  Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, για τον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό ενόψει της νέας Λυκειακής χρονιάς.

Τα παιδιά χορευτές, χοροδιδάσκαλοι και οι κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών αλλά και γονείς των παιδιών – χορευτών, συναντήθηκαν μετά από πολλούς μήνες καθώς από τον Μάρτιο που είχαν αρχίσει τα μέτρα κατά του κορωνοϊου είχαν σταματήσει οι δραστηριότητες του Λυκείου.

Οι κυρίες μέλη του δ.σ. του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, υποδέχθηκαν με χαρά τους μαθητές — χορευτές μετά το «διάλειμμα» για τον καθιερωμένο αγιασμό. Μετά την τέλεση του αγιασμού χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΛΕΣ κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και οι χοροδιδάσκαλοι των τμημάτων, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή Λυκειακή χρονιά με ασφάλεια και πετυχημένες δράσεις.

Οι χοροδιδάσκαλοι Κώστας Κατέρης και Νατάσα Τοπάτση κάθε απόγευμα θα διδάσκουν στα παιδιά χορούς της πατρίδας μας. Λίγο πριν φύγουν τα παιδιά  δόθηκε το πρόγραμμα των χορευτικών συναντήσεων.                                      

 «Όπως κάθε χρονιά, τέτοια εποχή, το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών ανοίγει την αγκαλιά του κι υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στην οικογένεια του. Ξεκίνησε σήμερα η νέα Λυκειακή χρονιά με τις ευλογίες της εκκλησίας μας και υποδεχόμαστε τα παιδιά μας. Ευχόμαστε υγεία σε όλους, προκοπή και να έχουμε μια καλή χρονιά. Να ξέρουν οι γονείς ότι θα λειτουργήσουμε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με θρησκευτική ευλάβεια εντός των χώρων του λυκείου», δήλωσε στη «Σ» η κ. Στέλλα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του ΛΕΣ.

Η κ. Ελευθεριάδου συνεχίζοντας ανέφερε «Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει. Όπως ξέρετε το 2021 συμπληρώνονται 200χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και προγραμματίζουμε επετειακές εκδηλώσεις. Η δραστηριότητα του Λυκείου συνεχίζεται δεν σταματά αν δεν υπήρχε αυτή η ορθόδοξη παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα δεν θα ήμασταν σε αυτή την θέση σήμερα, σήμερα δεν θα είχαμε ούτε γλώσσα ούτε θρησκεία, αυτά  κράτησαν την γλώσσα και την θρησκεία τα χρόνια που ήταν πάνω από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Τον προγραμματισμό αυτό των δράσεων θα τον υλοποιήσουμε τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα συνεργαστούμε  με όσους μας καλέσουν για τις εκδηλώσεις. Μας έγινε πρόταση ήδη από τον σεβασμιότατο και βέβαια ανταποκριθήκαμε, να σημειώσω ότι η εκκλησία στήριξε τον ελληνισμό κατά τα χρόνια της σκλαβιάς και ο ρόλος της ήταν σημαντικός και εδώ στην περιοχή μας».                                                                                

Οι χοροδιδάσκαλοι τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε, ανακοίνωσαν ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που θα εκδίδει κάθε φορά ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να «Χορεύουμε ασφαλείς και να μένουμε υγιείς. Κρατάμε, λοιπόν, αποστάσεις μεταξύ μας, όχι όμως από την παράδοσή μας».

Θα λειτουργήσουν τμήματα όλων των ηλικιών

Αναφερόμενη στα χορευτικά τμήματα του ΛΕΣ η κ. Ελευθεριάδου δήλωσε ότι θα λειτουργήσουν τμήματα, όπως κάθε χρόνο, όλων των ηλικιών. Τμήμα προνηπίων, τμήματα παιδιών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων. «Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι θετικά. Τα παιδιά μας θέλουν να χορέψουν και θέλουν να εκτονωθούν. Έχουμε δύο χώρους όπου υποδεχόμαστε τα παιδιά μας, θα τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από τους χοροδιδασκάλους και τα μέλη της διοίκησης, οι γονείς δεν θα εισέρχονται στους χώρους του Λυκείου. Τα παιδιά θα είναι σε απόσταση και δεν θα κρατούνται από τα χεράκια τους  αλλά κρατώντας μαντίλια. Αυτοί που αγαπούν το Λύκειο δεν πτοήθηκαν, ο χορός είναι χαρά και εκτόνωση, ώρα ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη ,θέλει να εκτονωθεί. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Καθημερινά οι εγγραφές

Οι εγγραφές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, που θέλουν να ενταχθούν στα χορευτικά τμήματα του ΛΕΣ, γίνονται κάθε μέρα μετά τις 6:00 το απόγευμα οπότε και ενημερώνονται για το πρόγραμμα της χρονιάς. 

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.