ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ TΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Στις δέκα μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ,υπέρ του «γαλάζιου» κόμματος, όσο αφορά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, η ψαλίδα ανοίγει σε σχέση με τον «Σφυγμό Ιανουαρίου» όταν το προβάδισμα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτανε στις 8 μονάδες.


Στην παρούσα έρευνα, τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ ενώ αντίστοιχο ποσοστό καταγράφεται και για το Κίνημα Αλλαγής. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στο 10% και έπονται Ένωση Κεντρώων με 8%, ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Εθνική Ενότητα με 6%.

 

Ενόψει της Πανελλαδικής κινητοποίησης στις 16. 03. 2018, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» , κάλεσε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε συνάντηση-συνέλευση, με σκοπό να οργανώσουνε μαζικά και συλλογικά τις κινήσεις τους και να δώσουνε δυναμικά το παρόν στην πανελλαδική κινητοποίηση. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του συλλόγου Εμμανουήλ Παπά στις Σέρρες.

 

Διακοπή πρωταθλήματος… «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

 

Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Έθνος»… Ο εκδότης του Έθνους, Δημήτρης Μάρης απέσυρε από το  φύλλο της εφημερίδας τη το όνομά του, ενώ τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δύο στενοί του συνεργάτες και επιτελικά στελέχη της εφημερίδας:

 

Ο διευθυντής του Έθνους, Μάνος Χωριανόπουλος καθώς και ο διευθυντής και σύμβουλος περιεχομένου του Έθνους Μάνος Μίχαλος. Σύμφωνα με πληφορορίες, αναμένονται ακόμη περισσότερες αποχωρήσεις συνεργατών του κ. Μάρη στα υπόλοιπα ΜΜΕ που διατηρεί.

 

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» από την πλευρά του Σαββίδη διευκρινίζεται πως αν η εφημερίδα περάσει πλήρως στα χέρια του Σαββίδη η έκδοσή της θα συνεχιστεί κανονικά. Συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη υποστηρίζουν πως έχουν ήδη βρεθεί τα γραφεία που θα στεγάσουν τη νέα έκδοσή της.