ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Με ένα αυστηρό μήνυμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 τη νέα άδεια στον «φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και το σημειολογικό της ημέρας που επελέγη για να δοθεί η νέα εξαήμερη άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα.

 

«Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα 6ημερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Mega τέλος… Περίπου 9 λεπτά μετά τις 2.00, ξημερώνοντας η Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018, έπεσε το «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό Mega… Τη στιγμή που στο «Μεγάλο Κανάλι» προβαλλόταν ένα από τα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς «Οι Απαράδεκτοι», «κόπηκε» η σύνδεση. Έπεσε το «μαύρο» και σε μήνυμα μέσα σε φόντο αναφερόταν πως «η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη».

 

Ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Σύνταγμα της Αθήνας  κατά την διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Ομάδα περίπου 100 ατόμων που είχε παρεισφρήσει στην πορεία πέταξε φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν με περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια (2000 περίπου άτομα) και ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν από τη Βουλή στους στύλους του Ολυμπίου Διός, με νεαρούς να πετούν φωτοβολίδες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο. 

 

Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλούν οι συγγενείς και οι συγχωριανοί τού 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία, από την αλβανική αστυνομία.

 

Η αλβανική αστυνομία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή για να προστατέψουν τις ζωές τους, καθώς ο 35χρονος πυροβολούσε επί ώρα εναντίον τους. 

 

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκάλεσε και διπλωματική κόντρα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να ζητά εξηγήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα να απαντά λέγοντας πως επρόκειτο για εξτρεμιστή.