ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αναβολή πήρε το αγροτοδικείο των Σερραίων αγροτών, χθες το πρωί για τις 19 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη αναβολή της εκδίκασης των 30 περίπου αγροτών που έχει ο καθένας τους από έξη κλήσεις . Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν τους πτοούν οι κλητεύσεις και ότι θα προσπαθούν να αγωνίζονται για τα δίκαια τους.

Επισημαίνεται ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Σερρών, γι α τέταρτη μέρα σήμερα  είναι στο δρόμο ,στήνοντας μπλόκο στην εθνική οδό Σερρών Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κόμβου του Λευκώνα. Στόχος των αγροτών είναι να κατευθυνθούν προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ,στο Τελωνείο του Προμαχώνα, αλλά ισχυρή αστυνομική δύναμη, τους εμποδίζει την διέλευση .Χθες θα προσπαθούσαν οι αγρότες να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο του Προμαχώνα.  

Η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σερρών έψαλε στη θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Προσκηνυματικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων (Παλιά Μητρόπολη) στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών . Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ευχαρίστησε  τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την παρουσία τους και συμμετοχή τους.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η 24η δημόσια κλήρωση η οποία αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν από τους φορολογούμενος τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της νέας φορολοταρίας μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών της πρόσβασής τους στο taxisnet. Υπενθυμίζεται ότι 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας σε κάθε δημόσια κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών θα βρεθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, το μεταναστευτικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών διοργανώνει εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, 1η και 2α Φεβρουαρίου 2019, ημέρα της Υπαπαντής του Χριστού μας, που περιλαμβάνει:

α) Αρχιερατικό εσπερινό με αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.

β) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το ΛΕΣ προσκαλεί τα μέλη και τις φίλες του να παρευρεθούν στην παραπάνω εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της μητέρας.