ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Να ζήσει… Το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς  γεννήθηκε το πρώτο παιδί για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το νεογέννητο παιδί ήταν αγόρι, είχε βάρος 3 κιλά και 330 γραμμάρια και γεννήθηκε στις 12 το μεσημέρι στην Μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και χαίρει άκρας υγείας.

Εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών των μελών του Επιμελητηρίου Σερρών που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» (3ος όροφος του Επιμελητηριακού Μεγάρου).

Κλειστά παρέμειναν την Τετάρτη, δεύτερη μέρα του νέου χρόνου, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Σερρών .Κανονικά λειτούργησαν τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Από σήμερα πάντως η κανονικότητα έρχεται  τόσο στην αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο…

Τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Για το 2019 θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα κρατήσουν μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Πολλοί καταναλωτές περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ένας από τους αποδοτικότερους μήνες του χρόνου, από πλευράς είσπραξης φόρων, είναι ο Ιανουάριος καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποδώσουν αρκετά δισεκατομμύρια σε φόρους.

Τον Ιανουάριο θα πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ενώ η μερίδα του λέοντος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, θα έρθει από έσοδα ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Σύμφωνα με το economistas.gr η πολύ αποδοτική αυτή συνταγή για το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αλλάξει ούτε τη νέα χρονιά, καθώς οι φόροι στην κατανάλωση θα συμβάλουν πάνω από το 50% στα φορολογικά έσοδα του 2019.


Το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό Μαριάννα Τόλη είπαν τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα του 2018, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της. Η αγαπητή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Την τελευταία ημέρα του 2018, επίσης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα έγινε ευρύτερα γνωστή στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1989, όταν ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών συνέβαλε καθοριστικά στο κλείσιμο των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Διατέλεσε και εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών.