ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

«Mάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει. Από χθες Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο « πρόσωπο », καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναμένεται από σήμερα Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη…εμμονή. 

«Τα αστικά λεωφορεία είναι προσβάσιμα στο μεγαλύτερο μέρος τους και σε αρκετά σημεία εκκίνησης-διαδρομής». Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του προς τα άτομα με κινητικές αναπηρίες ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.). Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει βς εξής:

Ενημερώνουμε τους Ανθρώπους με Κινητικές Αναπηρίες που διαβιούν στο Δήμο Σερρών, ότι πλέον τα αστικά λεωφορεία είναι προσβάσιμα στο μεγαλύτερο μέρος τους και σε αρκετά σημεία εκκίνησης-διαδρομής. Παράλληλα ο Σύλλογος μας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε στο άμεσο μέλλον τα αστικά λεωφορεία να είναι προσβάσιμα από όλα τα σημεία εκκίνησης-διαδρομής (στάσεις).

Έως και αύριο  Παρασκευή 29 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2019 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων μπορούσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις από την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Ευρεία, έκτακτη συνάντηση, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκαλεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με σκοπό την εξεύρεση τρόπων για την προστασία του εμπορικού σήματος «Μακεδονικό» στα ελληνικά προϊόντα. Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση θα γίνει αύριο  Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στις 15:00, στο ξενοδοχείο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των οικονομικών φορέων της Θεσσαλονίκης και οι επικεφαλής όλων των επιμελητηρίων της Μακεδονίας. Το «παρών» θα δώσουν και οι τρεις περιφερειάρχες της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.