ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε πως προωθείται η αυστηροποίηση των ποινών για τα δυστυχήματα που σημειώνονται υπό την επήρεια αλκοόλ και τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από οδηγούς.

 

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διεκδικώντας τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

Προκειμένου να πιέσουν ακόμα περισσότερο για τα ζητήματά τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το πρωί της Πέμπτης.

 

Για αδικία εις βάρος των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα, κάνουν λόγο 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν στους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας. Οι εν λόγω ασθενείς δεν τυγχάνουν των απαλλαγών που δικαιούνται οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευμένοι εκ νεφρού.

 

Στα ύψη την Τετάρτη το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία είχαν  κληθεί υπουργοί και φορείς για να ενημερώσουν σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον, παρόντα, αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή .

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τη λειτουργία των πρώτων 75 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), εντός του 2017, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κόμματα και ιατρικοί σύλλογοι επιμένουν ότι πρόκειται για μια αποτυχία της κυβέρνησης.

 

Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους βρίσκονται πλέον ο διεκδικητές της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα, καθώς την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των 1.000 υπογραφών στήριξης.

 

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) διοργανώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην πόλη Σίτα ντι Καστέλο της κεντρικής Ιταλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον ιταλικό Οργανισμό “Centro Studi Villa Montesca”, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

 

Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*