ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» ενημερώνει τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, της χορωδίας και της διαλέκτου, τους φίλους Ποντίων καθώς και όλους τους Ποντίους ότι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11:30 θα τελεστεί στην Λέσχη ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του έτους.

 

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παραίτησης του Νίκου Τσαγκρή, ο οποίος είχε αναλάβει το εγχείρημα ανανέωσης της εφημερίδας. Στη Γ.Σ. που έγινε παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έμειναν πλέον με την υπόσχεση την καταβολής ενός μισθού από τα οφειλόμενα, ενώ δεν έχουν καμία διαβεβαίωση πως υπάρχει σχέδιο σωτηρίας του έντυπου από την Κουμουνδούρου.

 

Για μία φορά θα ηχήσουν δοκιμαστικά την Τρίτη και σε όλη την επικράτεια οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017».

 

Ειδικότερα, στις 11 το πρωί θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα και σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης. Ακολούθως στις 11:05 και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει λήξη συναγερμού, σε συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

 

Υπενθυμίζεται  ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα.

 

Από τα μεγαλύτερα «ελλείμματα ΦΠΑ» -το κενό μεταξύ των δυνητικών και των εισπραχθέντων εσόδων- εμφανίζει η Ελλάδα στην ΕΕ «χάνοντας» ετησίως 5 δισ. ευρώ. Άλλη μια απόδειξη ότι οι αυξήσεις φόρων και εν προκειμένω των συντελεστών ΦΠΑ, συνήθως έχουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

Ενδεικτικά, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε δεκάδες αγαθά και υπηρεσίες, η κατάργηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, που αποσκοπούσαν σε έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ, έφεραν τελικά στα κρατικά ταμεία μόλις 200 εκατ. ευρώ.

 

Η ισχυρή ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών την Πέμπτη οδήγησε την αγορά σε υψηλά κέρδη και πάνω από τα επίπεδα των 750 μονάδων. Οι τραπεζικές μετοχές πήραν τα πάνω τους, καθώς όλα δείχνουν ότι οδηγούνται σε συμβιβασμό το ΔΝΤ και η ΕΚΤ για το θέμα των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 754,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,46%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*