ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το Τροπάριο της Κασσιανής θα ψάλει η γυναικεία χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού της πόλης μας, την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου το βράδυ. Την χορωδία διευθύνει ο Καθηγητής της Μουσικής κ. Χρήστος Καλλίας.Το Λ.Ε.Σ. απευθύνει τις πιο θερμές του ευχές στα μέλη και τους συμπολίτες μας για Ειρηνικό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

 

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό την 30η Μαρτίου και την 2α Απριλίου 2018, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών / Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωσε της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

 

Αύξηση των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά 3.966 θέσεις σε σχέση με πέρυσι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά θα εισαχθούν 74.692 φοιτητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

 

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων, διέταξε ξαφνικά  το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η άσκηση είναι ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

 

Διατεθειμένοι να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εντός ελληνικών συνόρων ή ακόμη και σε άλλη χώρα, προκειμένου να δουλέψουν, είναι πάνω από έξι στους δέκα νεαρούς ανέργους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη  η Eurostat.

 

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Χρήστος Γρηγοριάδης σήμερα Πέμπτη 29/3/2018 και ώρα 10.30 στο γραφείο του (στο κτίριο πίσω από το Διοικητήριο). Θέμα της συνέντευξης, η διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

 

Εντός επτά ημερών αναμένεται η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης επί της ένστασης που κατέθεσαν οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατά της αρνητικής απόφασης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης. Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι την απόφαση θα λάβει η τουρκική δικαιοσύνη, συσχετίζοντας ωστόσο για πρώτη φορά την τύχη των δύο ελλήνων με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στην Άγκυρα.

 

Πανηγυρίζει ο τουρκικός Τύπος για την απίστευτη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.Η Hurriyet αναφέρεται διθυραμβικά στην «προσφορά» του Κώστα Κατσίκη, επικροτώντας ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό»