ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Την «πάτησε» φίλος της στήλης που επέστρεφε στις Σέρρες από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» από την καθυστέρηση… Τροχαίο ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται τέσσερα οχήματα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

 

Τέσσερα ΙΧ που κινούμενα στο ρεύμα προς δυτικά στην Περιφερειακή, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στο σημείο. Από τη σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

 

Κηδεύτηκε την Πέμπτη ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 17.00 από τη Μητρόπολη Κηφισιάς (Άγιος Δημήτριος). Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε κοινωφελή οργανισμό.

 

Τα ίδια με πέρυσι παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων. Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

 

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

 

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου 2018 έλαβαν από τους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

   

Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την αποστολή δικογραφίας στην Βουλή για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Στην επίμαχη ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός υπεραμύνεται της απόφασης για εκσυγχρονισμό των φρεγατών και τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του ότι λειτούργησε κατά του δημοσίου συμφέροντος.

 

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 707,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,86%.Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,171 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.007.577 μετοχές.