ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή  η γενική δοκιμή ψηφοφορίας για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Αλιβιζάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επόμενης Κυριακής 12 Νοεμβρίου, όταν θα στηθούν οι κάλπες για τον α’ γύρο της αναμέτρησης.

 

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας VRT, ο Πουτζδεμόν παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία. Η Εισαγγελία ανακοίνωσε, πάντως, ότι έχουν συλληφθεί οι πέντε καταζητούμενοι από την Ισπανία και έως σήμερα θα αποφασιστεί η τύχη τους.

 

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα κερδίσουν στις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο αλλά θεωρείται απίθανο να λάβουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα La Vanguardia.

 

Αυξάνεται το επιτόκιο με το οποίο θα υπολογίζονται στο εξής οι προσαυξήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ενώ επιβάλλεται τόκος υπερημερίας και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων του Δημοσίου, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν άτοκες.


Αύριο Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Μετά από 17 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2001, η ΑΕΚ θα βρεθεί ξανά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο στην ιστορία της. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου νίκησαν με 73-69 και απέκλεισαν τον κάτοχο του τίτλου και πολυνίκη με 18 τρόπαια Παναθηναϊκό, στον νοκ άουτ ημιτελικό του θεσμού στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2018 στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης.

 

Στη διάψευση δημοσιεύματος σχετικά με εμπλοκή του σε προμήθειες φρεγατών και του συστήματος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων προχώρησε ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιχείρηση συκοφάντησής του και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη εάν κάτι τέτοιο επαναληφθεί.

 

Η συγκεκριμενοποίηση των δράσεων για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα, η οποία επετεύχθη στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 και αποτελεί το βασικό σχέδιο δράσης για την συγκράτηση της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°C , αποτελεί το κεντρικό ζήτημα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα που αρχίζει σήμερα στην Βόννη, υπό την προεδρία των νησιών Φίτζι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*