ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Εν όψει της 15ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης 7 – 10 Σεπτεμβρίου 2017, θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο κτήριο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Εθνικής Αντίστασης 34, την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10:00 το πρωί.      

 

3 Σεπτέμβρη 1974-3 Σεπτέμβρη 2017…Στα 42 του χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε ενωμένο, ούτε δυνατό. Οδεύει όμως προς ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία. Όπως επισημαίνει «Το Βήμα», το ΠΑΣΟΚ «έρχεται από μακριά», αλλά «πόσο μακριά μπορεί να πάει»;

 

Θα συνεχίσει να κρατά ψηλά τις σημαίες και τα σύμβολα του ή θα τα θυσιάσει στην προοπτική της δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα που έχει ανοιχτά θέματα ιδεολογικού στίγματος και μετεκλογικών κατευθύνσεων;

 

Νέο περιστατικό που προβληματίζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ (σε ενδεχόμενη σχέση με τον “ισλαμιστικο κίνδυνο”) η σύλληψη -το μεσημέρι του Σαββάτου- 34χρονου Ιρακινού που κρατούσε μεγάλο σπαθί έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο 34χρονος που κινείτο απειλητικά ανάμεσα στους πολίτες συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να ειδοποιήθηκε από τον φύλακα του Μουσείου. Ο 34χρονος φέρεται να είχε αποφυλακισθεί προσφάτως για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

 

Σε ισχύ τέθηκαν  από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέες διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών, στο πλαίσιο της νέας «χαλάρωσης» των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις αρχές Αυγούστου.

 

Ήδη από την Παρασκευή (1/9/2017), κάθε δικαιούχος μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη έως του ποσού των 1.800 ευρώ ανά μήνα, μέσω μίας ή περισσότερων αναλήψεων.

 

Με την πλάτη στον τοίχο, θέλει να πάει για καυγά. Καθισμένη στον θρόνο της, θέλει ακριβώς το αντίθετο. Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η τηλεοπτική μονομαχία που επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής  ανάμεσα στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον αντίπαλό της, τον Μάρτιν Σουλτς, είναι η πρώτη αντιπαράθεση που θα έχουν οι δύο υποψήφιοι.

Ταυτόχρονα και μια μοναδική ευκαιρία για τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, που τον δείχνουν ηττημένο εκ των προτέρων, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*