ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο ενημερωτικό δελτίο μηνός Φεβρουαρίου ενημερώνει τους νέους και τις νέες για όλες τις δράσεις, διαγωνισμούς, συνεργασίες, βραβεία, υποτροφίες, ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, επιχορηγήσεις δράσεων, εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνουν ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς.

Ολοκληρώθηκε η 25η φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις δαπάνες που έκαναν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών και άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών τον Ιανουάριο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων “aade.gr” και με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε δημόσια κλήρωση 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας

Άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ  που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή καθώς προηγείται με 11% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι πλέον 11 μονάδες από 10,5% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ: 32,5% (33% στην προηγούμενη), ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% (22,5%),Χρυσή Αυγή 8% (8%),ΚΙΝΑΛ 7% (6,5%),ΚΚΕ 6% (5,5%).

Εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση αλλά ανεβασμένη 2,5% (2%) ,η Ένωση Κεντρώων 2% (2%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% (1%) και από 1% ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ, Δημιουργία Ξανά. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12% (13,5%).

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν ο Αντιπεριφερειαρχής Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και εκπρόσωποι της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στις 11.00, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η συνέντευξη τύπου θα αφορά στην ενημέρωση για την πρώτη προκήρυξη του προγράμματος Leader για ιδιωτικά έργα καθώς και στη δημοσιοποίηση σχετικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019.

«Χρυσό» είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου που «χτύπησε» το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10, της ΑΟΖ Κύπρου.

Αξία μεταξύ 30 – 40 δισ. δολαρίων υπολογίζεται πως έχει το κοίτασμα που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ και το οικόπεδο του «Γλαύκου». Αυτές είναι τουλάχιστον οι επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις.