ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου 2018 ενεργώντας μαζί με συνεργό της, μπήκαν παράνομα σε οικία 66χρονου σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Μπράβο!!! Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών  το 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών, όπως και το ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου προσφέρουν 80 (ογδόντα) φιάλες αίματος για την κάλυψη των αναγκών των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

 

Ένας στους τρεις φορολογουμένους καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που εισέπραξε το προηγούμενο έτος, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των δηλώσεων. Η πρώτη δόση από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Τρίτη 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Τον Σεπτέμβριο όμως αναμένεται και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη του ίδιου μήνα, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να μοιράσουν εφόσον δεν μπορούν, τα φορολογικά βάρη σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 12.

 

Η ζωή συνεχίζεται… Οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, άνοιξαν ξανά το πρωί της Κυριακής, έξι ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά. Οι κατασκηνώσεις είχαν εκκενωθεί έγκαιρα, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το απόγευμα της Δευτέρας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα, με ασφάλεια.

 

Σήμερα, Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αγγίξει τα 6,3 εκατομμύρια. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 40% των υποβαλλόμενων δηλώσεων είναι χρεωστικές, με τους συνολικούς φόρους να εκτιμώνται σε πάνω από 3,2 δισ. ευρώ.

 

Οι πληρωτέοι φόροι υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται σε 1.300 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε νοικοκυριό. Ο σχετικός φόρος θα καταβληθεί είτε εφάπαξ είτε μέσω τριών δόσεων, με την προθεσμία της πρώτης να εκπνέει την Τρίτη, 31 Ιουλίου, της δεύτερης την 28η Σεπτεμβρίου και της τρίτης την 30η Νοεμβρίου.