ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Λόγω του ψύχους των ημερών, ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι από χθες  Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, και σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, η αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ (Σέρρες, Οδός Αγίας Σοφίας 6) και η αίθουσα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Οδός Εθνικής Αντίστασης 34) θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες, ως χώροι θέρμανσης, απ’ τις 8:00 πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ.

Σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές έρχονται από το 2020 µε το νέο Ασφαλιστικό αλλά και λόγω των πολλαπλών µμεταβατικών περιόδων που προέβλεψε ο νόμος Κατρούγκαλου από το 2016.

Το νέο έτος είναι χρονιά παρεμβάσεων και στο μέτωπο των µμισθών. Από τις αλλαγές επηρεάζονται πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Πρόκειται για πάνω από 3,3 εκατομμύρια ασφαλισμένους -µμισθωτούς ιδιωτικού τομέα ,δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες- όπως επίσης και περίπου 800.000 συνταξιούχους που θα δουν σταδιακά εντός του 2020 αναπροσαρμογές εισφορών, συντάξεων και µμισθών.

Τουλάχιστον 412 μετανάστες και πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν με λέμβους το τελευταίο (Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή)  τριήμερο σε νησιά του αν. Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή από το πρωί της Παρασκευής 27/12 έως  το πρωί της Δευτέρας 30/12, τουλάχιστον 162 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 96 στη Σάμο, 109 στο Φαρμακονήσι 10 στην Ψέριμο και 8 στην Κω.

Στο μεταξύ, το ίδιο διάστημα ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 28/12 στην Αλεξανδρούπολη με τη διάσωση και περισυλλογή 39 μεταναστών και προσφύγων από το λιμενικό σώμα.

Ένας ιστορικός τελικός του Μουντιάλ θα αναβιώσει στις 9 Ιανουαρίου στην Βραζιλία. Πρόκειται για τον τελικό του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ, μεταξύ της Βραζιλίας και της Ιταλίας, ο οποίος είχε κριθεί στα πέναλτι υπέρ των Βραζιλιάνων.

Σε εκείνο το ματς, αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ρομπέρτζο Μπάτζιο, ο οποίος αστόχησε στο δικό του πέναλτι, δίνοντας το τρόπαιο στην «Σελεσάο», σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της διοργάνωσης.

Καταβολή του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ στους δικαιούχους. Από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, εγκρίθηκαν πάνω από 267.000 αιτήσεις, όπου οι δικαιούχοι θα πάρουν την οικονομική αυτή ενίσχυση χθες Δευτέρα ή και σήμερα , Τρίτη.

Η διαδικασία της καταβολής των χρημάτων αναμενόταν  να ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας , όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.