ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σήμερα 3η Δεκεμβρίου είναι η  Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ και ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών διοργανώνει μουσική διαμαρτυρία στις 11:30 στην πλατεία Κρονίου στις Σέρρες, με κεντρικό σύνθημα  «Ούτε στον «καιάδα» ούτε στο «τσίρκο»!!!». Τα μέλη του Συλλόγου καλούν  τους κινητικά αναπήρους και τους συγγενείς-φίλους τους να συσπειρωθούν πλάι τους και να παλέψουν από κοινού για την ανατροπή των αντί-αναπηρικών πολιτικών! Τους καλούν να πρωτοστατήσουν ώστε το αναπηρικό κίνημα από κοινού με τον υπόλοιπο λαό να προσανατολιστεί στη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών τους.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις « Φωτεινές μέρες» από το δήμο Σερρών ,στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Χθες το απόγευμα στα « Αστέρια» ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών Ατόμων με Αναπηρία Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ν. Σερρών (ΣΟΦΨΥ),στο πλαίσιο των  « Φωτεινών Ημερών», διοργάνωσαν  εκδήλωση η οποία περιλάμβανε ομιλία με θέμα: «Ο αγώνας ζωής των οικογενειών ΑμεΑ», με ομιλήτρια την κ. Ροδόπη Νικολαρά,παιδοψυχίατρο – διευθύντρια  Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με βραβεύσεις μαθητών ΑμεΑ ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Χρήστου Μπούσδρου.

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου , τον Δεκέμβριο,  ο οποίος ήρθε φορώντας τα «χειμερινά»  του . Με την είσοδο του η θερμοκρασία έπεσε αισθητά και το κρύο πιρουνιάζει. Θα μου πείτε χειμώνα έχουμε,  άλλες χρονιές το κρύο μας είχε επισκεφτεί από τον Νοέμβριο με χιονόνερο και δριμύ κρύο.

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας,  στις  5:00 το απόγευμα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος  θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό  Αρχιερατικό  Εσπε­ρι­νό , που θα τελεσθεί  στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας ,στην ομώνυμη Κοιλάδα των Σερρών. Ενώ την ημέρα της γιορτής της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας , ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος θα ιερουργήσει στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού στις Σέρρες.

Στην Ηράκλεια  σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων και μπαζοαπορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδήλώσεων Δήμου Ηράκλειας.