ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Συγκλόνισε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ομοσπονδίας. Η ιστορία της οδήγησε και άλλες γυναίκες από τον χώρο του αθλητισμού να μιλήσουν και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά,

Αντιπροσωπεία της Ν.Δ. αποτελούμενη από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή Γιάννη Μπρατάκο και τον γραμματέα διεθνών σχέσεων και ΕΕ και βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου, συμμετείε στις εργασίες του 33ου συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU).

Το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη το διήμερο 15 – 16 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου πρόεδρου του κόμματος.

Είτε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είτε λόγω κακοκαιρίας, ορισμένα σχολεία, τμήματα ή ορισμένες τάξεις νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την επικράτεια ανακοινώνουν τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως ίσχυε και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, είτε λόγω κάποιου κρούσματος είτε λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Στη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν οι ρωσικές αρχές. Η ρωσική αστυνομία την Κυριακή συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) επιβεβαίωσαν την σύλληψή του.

Σε ανακοίνωσή του το FSIN διευκρινίζει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητουμένων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί το 2014.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μετέβη το πρωί της Δευτέρας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η πρώτη δόση είχε χορηγηθεί στην κ. Σακελλαροπούλου στις 27 Δεκεμβρίου.

 Επίσης, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Αττικό τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Την πρώτη δόση την είχε κάνει στις 27 Δεκεμβρίου.