ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2019

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης , ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών,  με την ευκαιρία της έναρξης της 15ης Διεθνούς  Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που έχει ορισθεί για την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30 παραθέτουν συνέντευξη Τύπου  την Τρίτη 14  Μαΐου  στις 11.00΄π.μ. στον 3ο όροφο του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

«Άλλη μία ιστορική μέρα για τη μεγάλη ομάδα και το λαό του ΠΑΟΚ! Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και του πρώτου νταμπλ στην Ιστορία της ομάδας!», αναφέρει ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του μετά τον νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. 

Θερμά συλλυπητήρια… Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Χρήστος Στάμτσης,μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή (12 Μαΐου 2019) από τον ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο Σιδηρόκαστρο. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ν.Ε. Σερρών του ΠΑΣΟΚ, αγροτοσυνδικαλιστής.

Ο Χρήστος Στάμτσης διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην ΕΒΖ, μέλος του δ.σ. της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Σερρών, νομαρχιακός σύμβουλος Σερρών, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος Σιδηροκάστρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας επρόκειτο να εισαχθεί στην Oλομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», το καλούμενο και νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Στη διαδικασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η κυβέρνηση εισηγήθηκε το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Η αντιπολίτευση διαφώνησε, ωστόσο επικράτησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Συνεπώς θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, οπότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Επί του νομοσχεδίου, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει «υπέρ», το ΚΚΕ έχει δηλώσει «παρών» ενώ η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων έχουν επιφυλαχθεί για την τελική τους τοποθέτηση, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια.