ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Την ιερά μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρα τιμή σήμερα η εκκλησί α. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες. Η παράδοση  θέλει προς τιμήν της αγίας Βαρβάρας να παρασκευάζουν οι νοικοκυρές «βαρβαρίτσα», ένα χυλό με διάφορα φρούτα και ξηρούς καρπούς αλλά και να βράζουν καλαμπόκι, και να τα μοιράζουν προς υγεία και ευφορία.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα στις 7 :00 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών,στα «Αστέρια» , ΑΠΌ ΤΟΝ Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του 3ου Γυμνασίου –Λυκείου Σερρών (πρώην Θηλέων). Καλεσμένος ομιλητής στην εκδήλωση ο Χρήστος Γιανναράς ,καθηγητής Φιλοσοφία ς, συγγραφέας και συντάκτης της επιφυλλίδας της εφημερίδας « Καθημερινή» .Ο κ. Γιανναράς θα αναλύσει το θέμα :» Το άλυτο πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα»…Να πάμε …

Ποικίλες οι δράσεις στην πόλη των Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Επισημαίνεται ότι οι « Φωτεινές Μέρες» ,οι δράσεις του δήμου Σερρών αφιερωμένες στα ΑμεΑ, συνεχίζονται έως τις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Πολλοί μας ρωτάτε  πότε θα ξεκινήσουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Σερρών με την επωνυμία «Πολιτεία των Ευχών». Η αυλαία της έναρξης των εκδηλώσεων σύμφωνα με την πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ ,θα ανοίξει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020.

Αναφορικά με τον χώρο που θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις είναι η πλατεία Ελευθερίας ,κατά μήκος  ο πεζόδρομος  Κωνσταντίνου Καραμανλή και το κεντρικό πάρκο επί της Δορυλαίου .η Δημοτική αρχή υπόσχεται ότι φέτος  η « Πολιτεία των Ευχών» θα είναι πιο φωτεινή ,πιο γιορτινή, πιο εκθαμβωτική.  

Συνολικά 7.049 αιτούντες άσυλο πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Νοέμβριο. Από αυτούς οι περισσότεροι από τους μισούς, και συγκεκριμένα 4.105 πέρασαν στη Λέσβο, 1.120 πέρασαν στη Χίο και 1.637 πέρασαν στη Σάμο.

Την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και μέχρι τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, οι ροές εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με το περασμένο διάστημα. Στη Λέσβο πέρασαν 549 άτομα, στη Χίο 152 και στη Σάμο 252.

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ώστε να υπάρξει έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΝΑΤΟ. Μια τέτοια συνάντηση αν θα γίνει, θα γίνει την σήμερα  Τετάρτη (4-12-2019), στη σκιά των εξωφρενικών σχεδιασμών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τελικά η συνάντηση θα γίνει μετά από αίτημα των Τούρκων.