ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, επρόκειτο να παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ.).

Ο κ. Καράογλου έχει θητεύσει σχεδόν 18 χρόνια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, από το 1986 (όταν σε ηλικία 26 ετών εκλέχθηκε πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου) έως το 1994 και στη συνέχεια από το 1995 έως το 2004 ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ την τετραετία 1991-1994 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της τότε Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ).

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επρόκειτο να επιδώσει στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μια φορητή εικόνα του Αγίου Δημητρίου για να κοσμεί την αίθουσα συνεδριάσεων.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μωυσή Αλλατίνι στην ομώνυμη Βίλλα, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσουν σήμερα,Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray, παρουσία του απογόνου της οικογένειας Αλλατίνι και δωρητή της προτομής Laurent Dassault.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στους κήπους της Βίλας Αλλατίνι (Β. Όλγας 198), στη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί η προτομή του Μωυσή Αλλατίνι, στις 10.00’ το πρωί.

Την αναβολή των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν. Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε: «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις βάλουμε (σ.σ.: τις έρευνες για υδρογονάνθρακες) σε αναμονή για λίγο”».

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο αγγλικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο παμψηφεί!

Ο Γερμανός τεχνικός επικράτησε του προπονητή της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος οδήγησε τα «παγόνια» στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, αλλά και του τεχνικού της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Κρις Γουίλντερ (είχε πάρει το περσινό βραβείο), κερδίζοντας το κορυφαίο προπονητικό τρόπαιο στην Αγγλία, που φέρει το όνομα του «θρυλικού» προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.