ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν εκβιάζεται, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

Ισορροπημένη είναι η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία λόγω γρίπης. Όπως δήλωσε στη «Σ», ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών η κατάσταση πλέον έχει ισορροπήσει και δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σχολεία λόγω της γρίπης ,πάντοτε βέβαια σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται υπόψην η εισήγηση   των ιατρών της διεύθυνσης Υγείας της ΠΕΣ. Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι αν κάποιος δήμαρχος κρίνει ότι πρέπει να κλείσουν σχολεία στην περιοχή του, μπορεί να πάρει την απόφαση και να κλείσουν σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις  του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη σχετικά με την απουσία  μαθητών από τα σχολεία λόγω γρίπης καθώς παρατηρήθηκαν λιγότερες απουσίες μαθητών. Χθες(Τρίτη), σε απουσίες, σημειώθηκαν ποσοστά της τάξης του 45% για τα νηπιαγωγεία και του 30% για τα δημοτικά σχολεία .Ο κ. Παπασταμόπουλος σημείωσε ότι επιστρέφουν στις αίθουσες αλλά αρχίζουν να απουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί.

Στα δημοτικά μπορεί τα παιδιά να επιστρέφουν στις αίθουσες αλλά στα Γυμνάσια και Λύκεια ,σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κωνσταντίνο Τενεκετζή, το 1/3 των μαθητών απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω της γρίπης.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών στο οποίο έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές στις άδειες οδήγησης συζητείται σήμερα στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για τις νέες άδειες οδήγησης προβλέπεται ότι για διάστημα 4 μηνών ο οδηγός που πέτυχε στις εξετάσεις οδήγησης θα μπορεί να οδηγεί με την προσωρινή άδεια, η οποία θα χορηγείται ηλεκτρονικά μέχρι την αντικατάστασή της από την οριστική άδεια.

Η αίτηση των δικαιούχων του παρόντος άρθρου για την έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά κατόπιν ταυτοποίησης του δικαιούχου στην οικεία πλατφόρμα. Η προσωρινή άδεια οδήγησης χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή.

Ανοικτό για το κοινό παραμένει το αντιτορπιλικό «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη. Ως πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο για το Πολεμικό Ναυτικό χαρακτήρισε το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το αντιτορπιλικό (Α/Τ) Βέλος το κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης ο αντιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, κυβερνήτης του ιστορικού πλοίου, όπως και του θωρηκτού Αβέρωφ. 107.000  ήταν επισκέπτες μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.