ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σταδιακά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με τον ιατρικό ανακοινωθέν της Δευτέρας «από τη μέχρι τώρα νοσηλεία του η κλινική του εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά και μεταφέρθηκε από τη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) σε θάλαμο κλινικής για συνέχιση της θεραπείας του» .

Στη Ρώμη επρόκειτο να μεταβεί την Τρίτη  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.  

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συζητηθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει προς την Ευρώπη αζέρικο φυσικό αέριο περνώντας από την Ιταλία, καθώς και ο σχεδιασμός πολύ σημαντικών ενεργειακών εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο EastMed.  

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Ελλάδα και Ιταλία, μιας και σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν για τον συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων σε επίπεδο ΕΕ.  Επίσης, θα συζητηθεί η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ανάγκη η διαδικασία αυτή να παραμείνει ζωντανή.

Τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από την Τρίτη  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της νέας έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po.

Η εξ αναβολής τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του  ΕΛΓΑ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Συσκέψεων στον 6ο όροφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2). Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό με κύριο θέμα τα μέτρα αποτροπής κατά της αφρικανικής πανώλους των χοίρων.

Στους 8 έχει ανέβει πλέον ο αριθμός των νεκρών και πάνω από 300 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αλβανία. Η υπουργός Άμυνας της χώρας, Όλτα Χάκα, έκανε λόγο για 8 νεκρούς και πάνω από 325 τραυματίες, προσθέτοντας πως ένας μεγάλος αριθμός ατόμων παραμένει ακόμη εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια χωρίς να μπορεί να δώσει, προς το παρόν, περισσότερα στοιχεία.