ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το 2ο ΕΠΑΛ εν όψει της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Σερρών σε ανακοίνωσή του υπογράμμιζε τα παρακάτω: Αλήθεια, πόσο σημαντικό είναι να δίνεις χαρά στους άλλους… πόσο θεάρεστο είναι να αγαπάς και να σκορπίζεις χαμόγελα εκεί που βασιλεύει η θλίψη… πόσο συγκινητικό και μεγαλειώδες είναι να γίνεσαι μικρό παιδί για να βλέπεις με καλοσύνη κάθε άνθρωπο, γνωστό ή άγνωστο…

Ανταποκρινόμενοι στο πνεύμα των ημερών το 2ο ΕΠΑ.Λ Σερρών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, την Τρίτη 17-12-2019 και ώρα 12:00-14:00, με ομάδα μαθητών του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας προκειμένου να ψάλλει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους ασθενείς και τους εργαζομένους. Μπράβο στους μαθητές για την ευαισθησία τους…

Δεν θα εφαρμοστεί το ισχύον πλαίσιο ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων για το 2019 μετά από συζήτηση για το θέμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα με εκπροσώπους των κομμάτων.

«Δεδομένου ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ εντός των πρώτων μηνών του 2020 θα κληθούν, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, για να εκφράσουν τις απόψεις και προτάσεις τους η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους φορείς ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που συνάδει με το ρόλο και την αποστολή του Τύπου», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη Φρανκφούρτη θα μεταβεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ θα γίνει στις 18:15 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

«Δώρο» στις Τράπεζες, χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι  την επαναφορά και μάλιστα αναδρομικά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η καταβολή του οποίου, όπως καταγγέλλουν,  παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων και καθιστά ακριβότερη τη Δικαιοσύνη για του πολίτες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός  τόνισε ότι η αιφνιδιαστική νυκτερινή τροπολογία που ψηφίστηκε για την επιβολή του αγωγόσημου (1%) εξυπηρετεί μόνο τις Τράπεζες, τα «κόκκινα δάνεια» (και άλλα δάνεια), τις ασφαλιστικές  εταιρείες, το Δημόσιο και μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, τα ονόματα των οποίων σύντομα θα γίνουν γνωστά.