ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2019

Βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης , στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάει», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξέφρασε την… απορία «γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος».

Μάλιστα, είπε για τον κ. Τσίπρα «του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση».

Κατατέθηκαν στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, οι τροπολογίες των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης -13 ημέρες πριν τις εκλογές- για την χορήγηση 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ. Πρόκειται για το πακέτο παροχών που είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

Η τροπολογία για τη 13η σύνταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις το οποίο αναμενόταν  να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι χθες,Τετάρτη. Σύμφωνα με την τροπολογία, χορηγείται στους δικαιούχους κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, από το έτος 2019 και για κάθε επόμενο έτος 13η σύνταξη.

Κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος αναμένεται να είναι ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η χώρα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει, ξανά, ένα «κοκτέιλ» βροχοπτώσεων και αφρικανικής σκόνης.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χθες Τρίτη, αναμένονταν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά κύριο λόγο επρόκειτο να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Στις Σέρρες θα βρεθεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης την Παρασκευή και αναμένεται να είναι κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Philippos Xenia . Μαζί με τον κ. Μεϊμαράκη θα έρθουν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, τα ονόματα των οποίων όπως και η ακριβής ώρα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν μάλλον σήμερα.