ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (www.tourism4all.gov.gr) άνοιξε τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020,  και οι αιτήσεις υποβάλλονται με σειρά που θα ρυθμίζεται από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, έως και την Κυριακή 5  Ιουλίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος που προσφέρει επιδότηση διανυκτερεύσεων θα είναι 250.000.Η σειρά υποβολής αιτήσεων έχει ως εξής:Τρίτη 30/06: ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1-2,Τετάρτη 01/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 3-4-5,Πέμπτη 02/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7,Παρασκευή 03/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη  διαδικασία από τη στιγμή που θα εισέλθουν στην πλατφόρμα

Αυλαία έπεσε χθες  για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 και για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν τα τελευταία μαθήματα ειδικότητάς τους. Ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που θα ολοκληρωθούν στις  Ιουλίου 2020. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκίνησαν από την  Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχσνογραφικά Δελτία  απευθύνονται  στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it. minedu. gov.gr, να μελετούν το Μηχανογραφικό Δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Ξεκίνησε την  Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων». Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.  Το ενδιαφέρον των ανέργων φαίνεται έντονο για τις θέσεις καθώς την πρώτη ώρα της έναρξης υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα, οι αιτήσεις έφτασαν στις  4.500.