ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2019

Ιερές Ακολουθίες τελούνται με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, στο πρώην στρατόπεδο Εμμ. Παπά Σερρών.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ιορδάνης Θεμελίδης ανακοίνωσε το πρόγραμμα  στο οποίο περιλαμβανόταν για χθες Τετάρτη 8 Μαΐου στις  6:00 μ.μ. ο Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Χριστοφόρου. Σήμερα Πέμπτη , 9 Μαΐου στις  7:30 π.μ.  θα τελεσθεί χώρα ο Όρθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργία εορτής του Αγίου Χριστοφόρου.

Δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια όλης της χώρας, λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων- περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές- από τις 22 Μαΐου ως και τις 5 Ιουνίου και το διάστημα αυτό δεν θα διεξαχθούν διαδικασίες πλειστηριασμών.

 Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, τα δικαστήρια θα κλείσουν από τις 22 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου για τις περιπτώσεις που θα υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές, ενώ όπου δεν υπάρξει δεύτερος γύρος θα ανοίξουν νωρίτερα.

Σε μια βραδιά που θα γραφτεί για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ κέρδισε 4-0 την Μπαρτσελόνα στο «Άνφιλντ» και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε το ματς έχοντας εις βάρος της το 3-0 του πρώτου αγώνα και τις απουσίες του Σαλάχ και του Φιρμίνιο.

Μεγάλη καραμπόλα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (08/05) πλησίον του νέου σταθμού διοδίων του Ωραιοκάστρου (δε λειτουργούν ακόμη-Αφορούν και τους Σερραίους οδηγούς που ταξιδεύουν από και προς τα δυτικά και νότια της χώρας) , επί της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης. Στην καραμπόλα  ενεπλάκησαν συνολικά έξι οχήματα και  προκλήθηκαν μονάχα υλικές ζημιές.

Συνταγματική έκρινε την απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού στα μέσα μαζικής ενημέρωση και ειδικά στον έντυπο Τύπο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού στα ΜΜΕ, επιβλήθηκε με υπουργική απόφαση το 2005. Συγκεκριμένα, το 2005, εκδοτικές εταιρείες και εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούσαν να ακυρωθεί μερικά, η από 29.7.2005 κοινή υπουργική απόφαση για τη διαφήμιση και χορηγία καπνού.

Τώρα, το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, 14 χρόνια από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης, δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 857/2019 απόφασή του, με την οποία απέρριψε ως αβάσιμους, όλους τους λόγους που προβάλλονται στην αίτηση ακύρωσης.