ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Μένουμε Ασφαλείς»: Αυτή η φράση μπορεί να συμπυκνώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το «Μένουμε Ασφαλείς», είναι το νέο μήνυμα της κυβέρνησης ενόψει της νέας περιόδου που έρχεται, στα πρότυπα του «Μένουμε Σπίτι», της καμπάνιας δηλαδή που είχε συνοδέψει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από τις αρχές Μαρτίου. Το μήνυμα, σε μορφή αφίσας περιέχει και χρηστικές οδηγίες, εικονογραφημένες, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων ασφαλείας.

Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, της παρ.1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  (Κατεπείγοντα μέτρα  αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του), (ΦΕΚ Α» 55/11-03-2020), καθώς και την υπ’αριθμ.601/3-9-2019 απόφαση Δημάρχου Σερρών, η 11η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών , έγινε δια περιφοράς  στις 29-04-2020, ημέρα Τετάρτη  ώρα 10:00΄, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δεν θα κλείσει η Βουλή το καλοκαίρι, όπως ενημέρωσε την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης, αφού τους ευχαρίστησε όλους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο δεν φρενάρει, αντίθετα επιταχύνεται. Προς αυτή την κατεύθυνση, έως την 31η Ιουλίου θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή 26 νομοσχέδια.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την κανονική συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα. Η δε εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, χρήση νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ -παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν άμεσα από τη Βουλή- φτάνει στο τέλος της.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.576, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 139 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.