ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ειδική Συνεδρίαση του Δήμου Βισαλτίας  για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020: Το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας καλείται σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ την Παρασκευή    20  Δεκεμβρίου  2019 και ώρα  20.00  μ.μ.  στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΙΑΚΟΓΙΑΣ»  με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξης, που είναι το εξής : ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Βισαλτίας οικονομικού έτους 2020.Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Αδαμούδης Ι.

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, μετά την επικράτηση του κόμματος στις εκλογές της 15ης Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία επρόκειτο να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθούσε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του καταλόγου των ομιλητών νωρίτερα του αναμενομένου, η ψηφοφορία ήταν δυνατό να διεξαχθεί και πριν τα μεσάνυχτα.


ΗΠΑ…Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο προκειμένου να διεξαχθεί χθες την Τετάρτη η ιστορική ψηφοφορία στην ολομέλεια για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Η Επιτροπή Κανονισμού, έπειτα από μια ψηφοφορία στην οποία τηρήθηκαν όπως αναμενόταν οι κομματικές γραμμές (εννέα ψήφοι υπέρ, τέσσερις κατά), ενέκρινε κείμενο που προβλέπει έξι ώρες διαλόγου και κατόπιν τη διεξαγωγή των τελικών ψηφοφοριών για τις δύο κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι επανέλαβε χθες ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» αναγγέλλοντας την ψηφοφορία, στην οποία προεξοφλείται ότι το σώμα, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, θα εγκρίνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ρεκόρ δημοτικότητας, κατηγόρησε χθες τους Δημοκρατικούς πως συνεχίζουν μια «απάτη», ερίζοντας πως η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη οφείλεται στο ότι ουδέποτε αποδέχθηκαν την ήττα τους το 2016 και ότι με τις ενέργειές τους «κηρύσσουν τον πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία».