ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Με προεδρικό διάταγμα, που πήρε ΦΕΚ σήμερα αποφασίστηκε ότι η ΕΥΠ περνά απευθείας στον πρωθυπουργό: «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό» αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε το βράδυ της Τρίτης  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, συζητήθηκαν ουσιαστικά ζητήματα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Εντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι πρότινος υφυπουργό και βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.Ο εκνευρισμός στις τάξεις των στελεχών της Κουμουνδούρου προήλθε από τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη σε ραδιόφωνο, με τις οποίες έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Ρος Περό, ο Τεξανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που διεκδίκησε, με το ιδιόρρυθμο στιλ του, δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ, πέθανε την Τρίτη  σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Αποδείχθηκε όμως ταυτόχρονα και ένας αντισυμβατικός πολιτικός, όταν αποφάσισε, το 1992, να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία, ως ανεξάρτητος, απέναντι στον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

 Κατάφερε να αποσπάσει ποσοστό 18,9% των ψήφων, επωφελούμενος από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα. Το υψηλό ποσοστό του συνέβαλε στην ήττα του Μπους και τη νίκη του Κλίντον. Διεκδίκησε για άλλη μια φορά την προεδρία των ΗΠΑ, το 1996, όμως έλαβε μόλις 8% τη χρονιά εκείνη. Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανερχόταν στα 4,1 δισεκ. δολάρια.

Επίσημο…Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε και επίσημα τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 μπάσκετ ανδρών και την παραμονή του Λαυρίου στα «μεγάλα σαλόνια», μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, κατά τη  συνεδρίαση την Τρίτη 9 Ιουλίου  του διοικητικού συμβουλίου του.

Μπορεί να μην εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής. Ο Σερραίος  τ. βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Τζελέπης, είναι ο πρόεδρος του οποίου η υπογραφή μπήκε στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας με την οποία διαγράφηκαν από το Κίνημα Αλλαγής ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Λίνα Μενδώνη..