ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2019

Αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ… Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο από τα τέλη Μαΐου για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η επιχείρηση παρέχει στους αγρότες οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί μια ακόμη ευκαιρία. «Η εκκαθάριση του αγροτικού τιμολογίου και η χορήγηση του στους πραγματικούς δικαιούχους είναι σε όφελος των ιδίων των αγροτών. Η ΔΕΗ ζητά τη συνεργασία τους», καταλήγει.

Το εμπόδιο του Φίλιπ Κραΐνοβιτς καλείται να υπερπηδήσει o Στέφανος Τσιτσιπάς, στον Γ’ γύρο του Ρολάν Γκαρός. Η «μάχη» του Τσιτσιπά με τον 27χρονο Κραΐνοβιτς θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή (31/5).

Ο Σέρβος (Νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) κατάφερε μετά από 4 ώρες και 15 λεπτά να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού, Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (Νο 76) με 6-4, 6-4, 6-7, 3-6, 8-6 και να πάρει το «εισιτήριο» για την φάση των «32», όπου περιμένει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι φορολογούμενοι για την ένταξη των οφειλών τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτό προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) υποβλήθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις από οφειλέτες.

Το ύψος των οφειλών που αφορούν οι αιτήσεις αυτές ανέρχεται σε 402 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα 91 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ενδιαφερόμενων.

Σημειώνεται ότι λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση σε ημερομηνία μετά από αυτές.

Την Τουρκία αντιμετώπισε την Πέμπτη  στην Αττάλεια η Εθνική Ελλάδας, σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προετοιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Άπελντοορν της Ολλανδίας και η αναμέτρηση των δύο ομάδων εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους αγώνες του Ιουνίου, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να δει την ετοιμότητα των παικτών του ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6) στο ΟΑΚΑ, ωστόσο έχει απουσίες.