ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Παράταση στην… αγωνία υπουργών και φιλοδοξούντων να υπουργοποιηθούν έδωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα για το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού για τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να τον περιμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα, απάντησε: «Αν το πάμε έτσι, κάποια στιγμή θα πέσουμε μέσα. Ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται. Οταν επιλέξει ο πρωθυπουργός τον κατάλληλο χρόνο, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του».

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι επίκειται άμεσα ο ανασχηματισμός, ακόμη και εντός της ημέρας, αν και κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε τελικά.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον ανασχηματισμό, είχε δηλώσει ότι ανασχηματισμός δεν είναι μόνον η αλλαγή προσώπων, αλλά και οι αναδιατάξεις δομών και οι αλλαγές αρμοδιοτήτων. «Οταν κρίνω ότι υπάρχει ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, αυτές θα γίνουν».

Νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στο Γόνιμο Σερρών και συγκεκριμένα σε μια γυναίκα 87 ετών.Αυτό επιβεβαίωσε ο Νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (29/07, υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά, αλλά μετά τις εξετάσεις που έγιναν θετική βρέθηκε μόνον η 87χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών.

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν την Πέμπτη  σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους επιστήμονες.

Η Super League ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.