ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών ανακοινώνει ότι, αφού διεκπεραιώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, καταβλήθηκε χτες η αποζημίωση της ηρτημένης εσοδείας, για το έτος 2019, του αναδασμού Αδελφικού (κοινότητες Αδελφικού, Βαμβακούσας, Κάτω Καμήλας, Κουβουκλίου και Σκουτάρεως).

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ήταν 231.808 ευρώ και αφορούσε 720 δικαιούχους παραγωγούς. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθεί η καταβολής της αποζημίωσης πολύ νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά – η πληρωμή γίνονταν, συνήθως, περί τον Σεπτέμβριο μήνα.

Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή η αύξηση των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, κατά 5 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται, φυσικά και νομικά πρόσωπα, από την πανδημία.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με τα μέτρα των τριών πρώτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης της επιδημικής κρίσης, που ψηφίζονται σε λίγη ώρα από την Ολομέλεια. 

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρή ειδικευόμενη γιατρό που εργάζεται στην παθολογική κλινική που δέχεται όλα τα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Η γιατρός είναι καλά στην υγεία της, ενώ έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό στην παθολογική κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΧΕΠΑ ήταν το νοσοκομείο που δέχτηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στη χώρα μας.

Συνολικά σε 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.500, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο για 27 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 23 είναι τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε συνολικό αριθμό κρουσμάτων καθώς αναμένονταν τα αποτελέσματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα θετικά κρούσματα στο πλοίο ανέρχονται στα 119, δηλαδή σύνολο νέων κρουσμάτων στη χώρα 169.