ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης , ο  Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γάτσιος,  η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου & το Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών,  με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης του προγράμματος του  για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020, θα παραχωρήσουν  Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 12.00΄π.μ.  στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

Εύλογο… Από την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ.Σερρών ανακοινώνεται πως, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 44/08-10-2020 συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αποφασίστηκε η αναβολή έναρξης των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 και Κ-15 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. 

Στους πολίτες επρόκειτο να  απευθυνθεί με νέο μήνυμά του  την Πέμπτη (στις 7 το βράδυ) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί τώρα, καθώς και για τα νέα μέτρα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας και μίας ανήλικης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί της 19ης Οκτωβρίου 2020 εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπής γυναίκας που βρίσκεται στις Σέρρες και αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητεί μεγαλύτερη διαφάνεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι χώρες για να γνωστοποιήσουν υγειονομικές κρίσεις εν τη γενέσει τους, σύμφωνα με σχέδιο πρότασης για την μεταρρύθμιση του διεθνούς οργανισμού, μετά τις επικρίσεις για την αρχική διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού από την Κίνα.

Η πρόταση έχει συνταχθεί από την γερμανική κυβέρνηση έπειτα από συνομιλίες με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση ανεπαρκειών του ΠΟΥ ως προς την χρηματοδότηση, την διοίκηση και τις νομικές του εξουσίες.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους. Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.