ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία και να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα και να επαναλειτουργήσουν αργότερα», βάζοντας τέλος στα σενάρια που λένε για άνοιγμα των χιονοδρομικών και άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη Μαδρίτη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Μια πολύ ισχυρή έκρηξη, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, κατέστρεψε κτίριο στο κέντρο της Μαδρίτης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ισπανικής πρωτεύουσας, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα.

Ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, έφυγε από τη ζωή. Ο Μάκης Μαΐλης γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 21 Γενάρη του 1950. Το 1969 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1973 οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Συμμετείχε στις καταλήψεις της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα. Στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ (1978) εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και στο 12ο Συνέδριο (1987) εκλέχτηκε τακτικό μέλος της.

Ήταν μέλος της ΚΕ μέχρι και τον θάνατό του. Είχε διατελέσει επίσης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ανέλαβε σειρά υπεύθυνων χρεώσεων, όπως υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στον «Ριζοσπάστη» και τον «902» κ.α.

Απίστευτες καταγγελίες από τον Νίκο Κακλαμανάκη στo Mega σχετικά με τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό μετά την τρίωρη κατάθεση της χρυσής Ολυμπιονίκη σχετικά με την σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια, αποκάλυψε στον εισαγγελέα ότι υπήρχε και δεύτερο περιστατικό σeξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Κάτι που επιβεβαίωσε κι ο Κακλαμανάκης, αποκαλύπτοντας τη σοκαριστική λεπτομέρεια ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί πριν από 9 χρόνια με τη νεαρή αθλήτρια να είναι τότε μόλις 11 ετών.

Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Θα είναι η πρώτη του επαφή με ξένο ηγέτη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Την συνομιλία των δύο ηγετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη  η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζένιφερ Ψάκη.