ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Συνελήφθη η 33χρονη που κατηγορείται την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας. Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης εξιχνιάστηκε και σε βάρος της 33χρονης σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 33χρονη χορήγησε τις ναρκωτικές ουσίες στο ανήλικο κορίτσι, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα. Χθες, Πέμπτη, επρόκειτο να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ξεκίνησαν την Πέμπτη  οι εργασίες κατεδάφισης των κτισμάτων για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, στην είσοδο της Τριανδρίας, στη Θεσσαλονίκη. Βαριά μηχανήματα ξεκίνησαν την κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

 Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα βελτιώσει αισθητά την κυκλοφορία και θα προσφέρει «ανάσα» σε χιλιάδες πολιτών, για τους οποίους η διάνοιξη του δρόμου αποτελούσε αίτημα δεκαετιών.

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος SDSM της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Σημειώνει επίσης ότι «όσο υπάρχουν Μακεδόνες που περπατούν σε αυτή τη χώρα και άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει. Όσο υπάρχει μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν».

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παραπάνω έκανε γνωστό την Παρασκευή  το υπουργείο Παιδείας και ανέφερε ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει νωρίτερα, «προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού».

Ο Δήμος Βισαλτίας μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1 α/Γ.Π.οικ. 37992/2020 ΦΕΚ2401/Β/17/6/2020,  ανακοινώνει ότι η λαϊκή αγορά της Νιγρίτας, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.