ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στα πάτρια εδάφη στο Σιδηρόκαστρο μεταφέρονται τα οστά του ήρωα της Κύπρου, Γεωργίου Κατσάνη, μετά  από 46 χρόνια από το ηρωικό θάνατο του  και την  ταυτοποίησή τους. Ο Δήμος Σιντικής μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το νομικό του πρόσωπο Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ.συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ήρωα Γεώργιο Κατσάνη, με τίτλο «Ρίχνουμε τα τείχη …επιστρέφει ένας ήρωας Γεώργιος Κατσάνης», την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου2020 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου,

Στην εκδήλωση με συντονιστή  τον Γεώργιο Τάτσιο, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορα κοινωνικών Επιστημών, τον Νικόλαο Σκαρλάτο, συνταγματάρχη ε.α. βετεράνο της Κύπρου1974 και θα γίνει περιγραφή γεγονότων από συμπολεμιστές ρου Ήρωα Γεωργίου Κατσάνη.Συμμετέχει μουσικά το Ωδείο Ταπέ.

Η εξόδιος ακολουθία του ήρωα θα τελεσθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Σιδηροκάστρου.

Στην καρδιά του Τριωδίου και καθημερινά διοργανώνονται αποκριάτικοι χοροί. Την Κυριακή το απόγευμα στις 7:00 στην Εστία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικος παιδικός χορός για τα παιδιά των χορευτικών ομάδων και τόυς φίλους τους

Η Ένωση Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων, Μοτοποδηλάτων Ν. Σερρών  καλεί τα μέλη και τους φίλους της στον ετήσιο χορό της που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 20:30 και στο ξενοδοχείο SIRIS στο Λευκώνα Σερρών. Η βραδιά αναμένεται να έχει πολλές εκπλήξεις ,ενώ οι καλεσμένοι θα διασκεδάσουν υπό τους ήχους της ορχήστρας «Τρία Μ».

Τους κκ Αθανάσιο Ράντο, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μαίρη Σαρπ προέκρινε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η διάσκεψη των προέδρων είχε να επιλέξει τρεις από τους έξι αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας που προτάθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο ισοψήφησαν στην τρίτη θέση, δύο εξ αυτών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο/Η νέος/α πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αντικαταστήσει την κ. Κατερίνα Αικ. Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου.