ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Άγιες μέρες, αλλά και εγκληματικό κύκλωμα στις Σέρρες… Φέρονται να «πουλούσαν» προστασία, να εκβίαζαν και να «έστηναν» παιχνίδια ποδοσφαίρου… Ο ρόλος του αστυνομικού και το επίδομα αναπηρίας!

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ρόλο του αστυνομικού στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε , ο κ. Τζιτζής ανέφερε ότι εισέπραττε για λογαριασμό του κυκλώματος χρήματα, ενώ είχε φυσική παρουσία στα «προστατευόμενα» μαγαζιά.

Ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης,  επισήμανε – ακόμη – ότι ένας από τους δύο φερόμενους ως «αρχηγούς» έπαιρνε τα τελευταία χρόνια επίδομα βαριάς …αναπηρίας!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σερρών που μετά την απαγγελία των κατηγοριών τούς παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για σήμερα Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφτηκε σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ (Παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον τηλεοπτικό σταθμό)..

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 13%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38% (38% και στην προηγούμενη έρευνα), 25% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 24% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 6,5% (6%), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), την Ελληνική Λύση (4,5% (4%), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3,5%), τη Χρυσή Αυγή 2% (1%), ενώ 4,5% συνολικά συγκεντρώνουν άλλα κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Ένωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΠΑΜ) έναντι 5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 11% συνολικά συγκεντρώνουν το Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή (3%) και οι αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (8%).

Την ίδια ώρα, ενώ η «ψαλίδα» στην πρόθεση ψήφου παραμένει σταθερή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται εκ νέου ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 18% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.