ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις της Τουρκίας, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσε την Πέμπτη ένα ακόμη «χαστούκι» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το Κογκρέσο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το οποίο είχε καταθέσει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε», δήλωσε ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ.

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου προβολές του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από το Μακεδονικό Αγώνα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά και σενάριο της Σοφίας Σωτηρίου. Τις εκδηλώσεις προλόγισε η βιβλιοθηκονόμος κυρία Τρέντου Κωνσταντίνα.

Τις προβολές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 150 μαθητές από το 1ο  δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 180 μαθητές από το 6ο   και το 3ο Γυμνάσιο Σερρών.

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 3:18 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 27 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Το εστιακό βάθος ήταν στα 44 χλμ.

Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό την δημιουργία μπλόκων στο τέλος Ιανουαρίου, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή  σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και στην έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός προγράμματος κινητοποιήσεων που συζήτησαν την Κυριακή.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της τιμής των προϊόντων τους.Στην σύσκεψη συμμετείχαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.