ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Νέα ημερομηνία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στον Β’ κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ).Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι μετατίθεται για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η παράταση αυτή «κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών». Επιπλέον, το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα Περιφερειών.

Η οικονομία της Τουρκίας δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από ΒΒ σε ΒΒ-, με αρνητική προοπτική.

Ο οίκος Fitch, στο σκεπτικό για την υποβάθμιση, αναφέρει ότι η απόλυση του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με την ανοχή των αρχών σε περίοδο παρατεταμένης υποτονικής ανάπτυξης και αποπληθωρισμού.

Την Τήνο επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στον ναό της Παναγίας κατά την ώρα του Εσπερινού, όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Σύρου και Τήνου, Δωρόθεος.

Σε κλίμα κατάνυξης, ο πρωθυπουργός προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια ασπάστηκε και την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που έχουν αφιερώσει στον Ναό της Παναγίας οι γονείς του.

 Θερινές εκπτώσεις και κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών… Αντίθετα ανοικτά μπόρεσαν να παραμείνουν την Κυριακή (14/07) τα καταστήματα της χώρας (όπου έκριναν ορθό οι κατά τόπους διοικήσεις των οικείων Εμπορικών Συλλόγων), αφού σε ισχύ βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

Άστατος ήταν  ο καιρός, χθες Κυριακή (14/07), σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Το βράδυ του Σαββάτου, κατά τις 22.30΄στις Σέρρες έβρεξε για τα καλά, δροσίζοντας τους πάντες. Ευτυχώς, χωρίς να προξενήσει καταστροφές η έντονη και επίμονη βροχόπτωση…