ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 MAIOY 2021

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα, αφού μετά το άνοιγμα της εστίασης, από το περασμένο  Σάββατο (08/05) τις πύλες τους άνοιξαν και οι οργανωμένες παραλίες προκειμένου να υποδεχθούν τους λουόμενους.

Ο ρυθμός των εμβολιασμών, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που «εγκαταστάθηκαν» φέτος από νωρίς στη χώρα επιτρέπουν το άνοιγμα ολοένα και περισσότερων δραστηριοτήτων, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού από τις 15 Μαΐου.

Τα πρώτα στοιχεία από την εστίαση είναι ενθαρρυντικά, με τους επιχειρηματίες να ευελπιστούν ότι το ίδιο θα γίνει και με τις οργανωμένες πλαζ. Μάλιστα, από την επομένη κιόλας των κυβερνητικών ανακοινώσεων οι επιχειρηματίες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες προκειμένου να ήταν έτοιμοι το  Σάββατο.

Προσωρινό χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου το μέτρο του Corona Pass, το οποίο θα εφαρμοστεί από σήμερα, Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι εφαρμόζεται σε μεταβατική περίοδο και πως όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Πρόκειται για έγγραφο, το οποίο οφείλουν να παρουσιάζουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, σε περίπτωση που τους ζητηθεί σε σχετικό έλεγχο, το οποίο προϋποθέτει: Αρνητικό test (pcr /rapid) με ισχύ εντός 72 ωρών, Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό, Απόδειξη ότι ο πολίτης έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατέγραψε ιστορική νίκη στο Χάρτλπουλ της βορειανατολικής Αγγλίας, καταφέρνοντας να εκλέξει βουλευτή για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια σε αυτό το προπύργιο των Εργατικών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Η υποψήφια των Συντηρητικών Τζιλ Μόρτιμερ συγκέντρωσε 15.529 ψήφους, έναντι 8.589 για τον αντίπαλό της των Εργατικών, τον Πολ Ουίλιαμς.

Η νίκη αυτή, που προσφέρει στον Τζόνσον ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, ο οποίος δέχεται επικρίσεις ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να δώσει νέα ώθηση στο κόμμα μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2019.

Τέθηκε από την Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 και ώρα 22:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς– Πρόγραμμα “Άργος”». Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη γίνεται πράξη:«Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο».